България като ”скрито бижу” в клип за европредседателството

Лиляна Павлова представи клипа в Зала 3 на НДК

 

Министър Лиляна Павлова представи два видеоклипа, посветени на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

България, в която няма как да не се влюбиш от пръв поглед и която е скритото бижу на Европа – такъв образ на страната ни цели да изгради един от видеклиповете за българското председателство на Съвета на ЕС, който беше представен в НДК.

В клипа момче и момиче (в ролите са актьорите Бойко Кръстанов и Лорина Камбурова) се запознават на жп гара и заедно започват да пътешестват из България и виждат нейната красота, обичаите, срещат се с различни хора.

Нестинарството, кукерските маски, чистата храна, българската музика, хората на България, гостоприемството им, кирилицата и бързият интернет са сред акцентите в разказа за страната ни във видеото.

Идеята е да покажем непознатата България, как тя изглежда през погледа на младите хора, дигиталната България, обясни министър Лиляна Павлова. Тя разказа, че клипът е заснет за 10 дни и са правени снимки в цяла България, което е изисквало сериозна техника и експертиза.

Вторият клип, който също беше представен, е за приоритетите на българското председателство. Подготвен е и трети клип, който показва българските постижения.

И трите клипа ще имат превод на английски език, както и жестомимичен превод. Има и музика, която е специално композирана за председателството. Общо цената за създаване на видеоклиповете е 202 хиляди лева.

“Планирали сме 3 клипа. Днес представяме 2 от тях. Единият клип е “Това е България“, с който искаме да покажем България, която е може би непозната за част от гостите ни. Вторият клип описва приоритетите на Българското председателство“, обясни министър Лиляна Павлова.

“Третият клип ще покаже известните българи, българските постижения, какво сме дали на света. Надявам се в следващите седмици да можем да го представим“, коментира Лиляна Павлова.

“Музиката на Председателството е специално композирана от Краси Тодоров. Ще се използва във всички аудио-визуални материали“, каза още министърът.

Видео

https://vimeo.com/249810570