Спрягат бобовдолката Мая Спасова и секретаря на МГЕРБ Б. Якимов за зам.областен управител на Кюстендил, съветникът Й. Йорданов се самопредлагал

Мая Спасова

Общинската съветничка от Бобов дол Мая Спасова, Борислав Якимов от МГЕРБ и съветникът от Дупница Йордан Йорданов са в топ 3 на най-спряганите имена за нов зам.областен управител на Кюстендилска област.

Б. Якимов

За Йордан Йорданов дори се коментира, че той се е самопредложил за стола на дупничанката Радослава Чеканска, която отива в Народното събрание на мястото на отказалия се депутат Ивайло Константинов. „Заплатата на зам.областен управител е около 1700 лв., а работата е чисто представителна”, коментират дупничани. Сред спряганите имена за поста дори се споменават зам.-кметът Крум Милев и ОбС шефът Емил Гущеров.

Мая Спасова е неуспял кандидат за кмет от ГЕРБ на община Бобов дол. Спасова беше директор на общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство” в Бобов дол, но след това спечели конкурс за началник на отдел „Екология, чистота, временна заетост и транспорт” в община Дупница.

Йордан Йорданов

През октомври м.г. дупнишкият съветник Йордан Йорданов излезе в пенсия на 65 г. Кариерата му е свързана със строителната фирма „Автомагистрали Хемус”. След като се пенсионира, той се отдаде на обиколки по политически семинари.

Р. Чеканска

Борислав Якимов е с 2 висши образования и работи като юрист в София. Беше преизбран за организационен секретар на Младежката организация на ГЕРБ – Дупница.

До дни ще бъде обявено името на новия заместник областен управител. Припомняме, след като Константинов напусна парламента, следващ в листата бе губернаторът Виктор Янев, но той отказа да стане депутат. Това даде възможност на Чеканска да стане народен представител.