Шефът на комисията за избор на воден шеф в Сандански К. Станоев хвърли оставка: Направих опити да проведа легитимни заседания, на колегите не им се работи

К. Станоев

 

 

Костадин Станоев подаде оставка като председател на временната комисия по избор на управител на УВЕКС в Сандански. „Трябваше да се проведе заседание на временната комисия по избор на управител на УВЕКС ЕООД. Още в самото начало, преди комисията да започне да заседава, се заформи ожесточен спор между нейните членове по отношение на това, че всички законови срокове, заложени в наредбата, са просрочени и процедурата по избор на управител е нарушена в самия зародиш, и всички решения от тук нататък ще бъдат взети неправомерно и незаконосъобразно. Направих няколко последователни опита да проведа легитимно заседание на комисията, които обаче се оказаха несполучливи поради една или друга причина. След всички проведени срещи и дебати с членовете на временната комисия установих, че е налице липса на желание работата на оглавяваната от мен комисия да продължи в този състав. Поради гореизложеното считам, че е редно от моя страна да поема цялата отговорност за случилото се и да подам оставка, за да може Общинският съвет да отвори нова процедура за избор на управител на УВЕКС”, е официалното становище на Станоев.

ОбС удължи временния договор за управление на УВЕКС на Крум Аргиров, като е посочено, че той не трябва да е по-късно от 10 март тази година. Срокът за приемане на документи за участие в конкурса за избор на нов управител бе 15 декември.