Дупнишкият гинеколог Димитър Казаков: Дизеловите емисии довеждат до рак на маточната шийка! В Европа забраняват дизелите, ние се возим в аудита – мрете, българи

Димитър Казаков

 

Дупнишкият акушер-гинеколог Димитър Казаков стресна приятелите си в социалната мрежа с ужасяващо проучване за вредите от дизеловите изпарения.

„Последни проучвания показват, че именно дизеловите емисии довеждат до рак на маточната шийка… неслучайно забраняват дизелите в Европа! Я! А сега РБ ще се задръсти от евтини дизели, та дори и втора ръка… Мрете, братя българи!!! Я! Ама в „Ауди” и „Мерцедес” да е!!!!”.

В тази връзка последните новини около дизеловите емисии от Америка са, че законопроект, предвиждащ пълната забрана на автомобилите с бензинови и дизелови двигатели в щата Калифорния, е внесен в местното законодателно събрание и ако бъде одобрен – те ще бъдат забранени от 2040 г.

Най-големият замърсител на въздуха в България са домакинствата, които се отопляват на твърдо гориво като дърва и въглища и на второ място се нареждат колите, които се движат на дизел. Според официалните данни на Изпълнителната агенция по околна среда въздухът в Благоевград е един от най-замърсените в страната в началото на новата година.