„Патриоти Дупница” дариха на болната Йони събраните на Йордановден 6500 лв.

Представителите на „Патриоти Дупница”

 

Вярваме, че тя отново ще се изправи на крака, благодаря и на младежите от Яхиново за помощта от 300 лв., каза К. Кирилов

Младежите от местната организация „Патриоти Дупница” официално дариха средствата, събрани на Богоявление, за рехабилитацията на Йоана Ковачева.

Майката на Йони подписа протокол за дарението

7 от участниците в ритуала с хвърлянето на кръста в река Джерман на 6 януари дойдоха на централния дупнишки площад и пред представители на различни медии предадоха парите на родителите на момичето – Диана и Йордан Ковачеви. Майката на борещата се с жестокото заболяване дистония възпитаничка на Гимназия „Христо Ботев” Йони подписа протокол за дарението. То е в размер на над 6500 лева. Част от сумата – 300 лв., е от младежите от Яхиново, включили се в обичая на Йордановден в селото, казаха от „Патриоти Дупница”.

„Йордановден е християнски празник, на който трябва да се случват само положителни неща. Този ден е най-вече за здраве и затова нашите кампании са в тази насока. Използвам възможността да благодаря на всички, които откликнаха на апела ни да съберем пари и подпомогнем Йони и семейството й в борбата с коварната болест. Вярваме, че тя скоро ще бъде отново на крака сред нас. Благодаря и на младежите от Яхиново, които днес се присъединиха към кампанията ни. Надяваме се, че традицията, която създадохме, ще бъде поета и в годините след нас”, коментира председателят на „Патриоти Дупница” Кирил Кирилов.

От организацията подчертаха, че ще продължат благородните си инициативи, основната от които е съхранението на българското.