Д-р Матей Попниколов става зам.-губернатор на Кюстендил, след като Чеканска се закле като депутат, хирургът: Още нямам заповед

Матей Попниколов

 

С жребий избират между Юлиян Бараков и Пламен Стойнев за мястото на Попниколов в ОбС – Дупница

Общинският съветник от ПП ГЕРБ – Дупница, и бивш шеф на Здравната каса д-р Матей Попниколов е новият заместник-управител на област Кюстендил.

Радослава Чеканска

По неофициална информация той е назначен със заповед на министър-председателя Бойко Борисов от 11-и т.м. Попниколов обаче още не е уведомен официално за назначението. „Никой не ми е връчвал заповед и аз утре съм на работа в болницата”, коментира медикът, който работи като хирург в частната болница в Дупница.

Пламен Стойнев

Както е известно, постът на зам. областния управител се освободи, след като Радослава Чеканска стана депутат на мястото на Ивайло Константинов, който по свое желание напусна 44-тото народно събрание.

Юлиян Бараков

Назначението на Попниколов ще доведе до промени в състава на Общинския съвет в Дупница. Мястото, освободеното от хирурга, който бе и острието на групата на управляващите в местния парламант, ще заеме Юлиян Бараков или Пламен Стойнев. Двамата са следващите в листата с равен брой преференции. Заради това новият общински съветник ще бъде определен с жребий.

Радослава Чеканска от ПП ГЕРБ е новият народен представител от Кюстендилски избирателен район. Чеканска положи официално клетва на първото заседание на парламента за новия политически сезон. Тя зае мастото на депутата Ивайло Константинов, който депозира оставката си миналия месец и напусна 44-ото Народно събрание по собствено желание.

Радослава Чеканска е от град Дупница и е педагог по образование. Досега тя заемаше поста на заместник областен управител на област Кюстендил. В своя професионален път Чеканска е работила дълги години в сферата на образованието – като учител, директор на гимназия, както и в Регионалния инспекторат по образованието в Кюстендил. Тя е и общински координатор на структурата на Жени ГЕРБ в Дупница.

Новият народен представител заяви, че ще отстоява и защитава интересите на всички жители на Кюстендилска област и на своя роден град Дупница.