Добрата новина! Спортният министър К. Кралев: Ще ремонтираме закритата лекоатлетическа писта в Кюстендил

 

 

Ремонт чака закритата лекоатлетическа писта в Кюстендил, обяви спортният министър Красен Кралев на церемонията по награждаването на лекоатлет №1 на България Тихомир Иванов.

Министър Кралев увери, че и във втория му мандат начело на ММС държавата ще продължи да прави сериозни инвестиции в спортната инфраструктура, която ще се използва за подготовка и състезания по лека атлетика.
„Освен цялостната реконструкция на „Асикс Арена“, инсталирахме отопление и осветление на закритата зала в Сливен. В момента работим по закритата зала на „Локомотив“ в Пловдив. Тя ще бъде завършена за следващия сезон и ще разполага с нова писта. В Кюстендил започнахме по същия начин – подменяме осветление, правим нова писта. Изградихме писта в Хасково, в момента изграждаме писта и в Сандански. Поставили сме си задача до края на календарната година да бъде готова залата в Бургас. Предстои реконструкция и на закритата зала в Добрич – тя е изключително стратегическо и важно за българската атлетика съоръжение, което пое основната тежест по подготовката на нашите състезатели през последните 7 години“, заяви Кралев.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов заяви пред „Дарик”, че министърът на спорта е бил на неофициално посещение в Кюстендил и е разгледал на място спортната база преди Коледа.
“Много му благодаря за подкрепата за спорта в Кюстендил. Идеята ни е за нова закрита лекоатлетическа писта, с ново отопление и осветление”, заяви Петър Паунов.