Войводи от Петрич начело със Стоян Божинов почетоха героинята Мара Бунева в Скопие, Илко Азов пръв вдигна наздравица на празненство в ресторант в Струмица

Илко Азов в компанията на Борис Лазаров, Гергана Сандъкчиева, Стоян Божинов, Атанас Стоянов, Димитър Рутев, Виолета Стоянова, Ани Хаджиева, Антон Коемджиев и Илия

 

Начертахме си и политически проект за ново Струмишко въстание на територията на Петрич, каза уж на шега Б. Лазаров

При засилено пиринско присъствие премина ежегодната панихида за Мара Бунева в Скопие.

Петричката група празнува в ресторант в Струмица, една от първите наздравици вдигна Илко Азов, секретар на ВМРО.

Шествието беше рекордно. Над 500 членове на ВМРО се изсипаха в македонската столица, за да поднесат венци по повод 90-годишнината от геройския акт на възмездие на Мара Бунева. В църквата „Св. Димитър” беше отслужена панихида от македонски и български свещеници под надслов „Да” за общи чествания, „да” за добросъседство между Македония и България”.

Най-голяма беше групата на войводите от Петрич начело с Борис Лазаров и Стоян Божинов.

Най-голяма беше групата на войводите от Петрич начело с Борис Лазаров и Стоян Божинов. Петричани бяха в отлично настроение и след като положиха цветя, си честитиха новата година в ресторант в Струмица, където вдигаха наздравици. „Беше много весело, трогнати сме от отношението на македонците към нас, има тотална смяна на отношението, и то в положителен план”, споделиха впечатленията си петричани.

Сред тях беше и председателят на „Атака” в Петрич Николай Щерев. „Той много допада на войводите, имат го за принципен и лоялен човек, който не се поддава на изкушения, подхвърляни от властта, ползва се и с авторитет сред нас”, каза Б. Лазаров.

„Впечатлен съм от промяната и от топлото отношение на македонците към нас. Усещам го както по улицата, така и сред обслужващия персонал. А и лека-полека сърбоманското си отива”, каза Стоян Божинов и похвали ресторанта на хотела, че говори добре български език. Една от първите наздравици вдигна Илко Азов, секретар на ВМРО.

Сред присъстващите беше и Ангел Балтаджиев, кмет на село Дрангово. Всички в един глас извикаха в 12,00 ч на обяд заедно с Божинов: „Да живее България”. Инициатор и организатор на посрещането на Нова година на войводите от Петрич в Струмица беше Борис Лазаров. ”Начертахме си и политически проект за ново Струмишко въстание на територията на Петрич”, каза уж на шега Борис Лазаров.