Най-новият депутат Радослава Чеканска от Дупница: Целта ми е да доведа инвеститори в региона, Ивайло Константинов ми обеща пълната си подкрепа 

Радослава Чеканска

Двамата работим усилено и вече имаме обещанието на просветния министър Вълчев, че колеж в Дупница ще има

 

„Целта ми в парламента е да осъществя контакти и да доведа в Дупница и Кюстендил инвеститори. Сигурна съм, че много инвеститори ще погледнат към нашия край”, това оптимистично изявление направи пред „Вяра” новият депутат от ГЕРБ от област Кюстендил Радослава Чеканска.

Ивайло Константинов

Припомняме, че тя положи клетва като народен представител в четвъртък. Чеканска зае мястото в парламента на Ивайло Константинов, който подаде оставка. Чеканска влезе в Комисията по вероизповеданията и правата на човека.

Д-р Матей Попниколов

„Ивайло Константинов не трябваше да напуска парламента, защото малко са хората с контакти като неговите. Но той ми обеща, че ще помага във всяко отношение и ние с него ще останем екип.

С Константинов работим упорито и вече имаме обещанието на министъра на образованието Красимир Вълчев в Дупница да има колеж. Смятам, че това е верният път към развитието на общината. В града имаме две болници и множество медицински центрове, така че медицинският колеж е от първа необходимост, имаме нужда от кадри”, заяви бившият зам. областен управител на област Кюстендил.

Юли Бараков

Тя категорично отрече слуховете, които я вкарват в уговорка да поеме щафетата в парламента от Ивайло Константинов месеци след вота, като заеме мястото му в Народното събрание. „Чух за това и казвам категорично, че това е градска легенда. Няма такова нещо”, обяви най-новият депутат и добави:

„Имам само един ден стаж в парламента и все още се чувствам странно. Запознах се отблизо с цялата група на ГЕРБ от 95 депутати, някои от тях бяха нови лица за мен. Иначе седя до Кирил Калфин и д-р Александър Александров от Перник.

Поздравих се и с колегата си от Дупница Иван Ибришимов.”

Чеканска коментира и горещия въпрос кой ще я наследи в зам. губернаторското място в Кюстендил.

„Хирургът д-р Матей Попниколов ще заеме мястото ми в областната управа. Аз съм много доволна от това решение, защото той е ерудиран, има опит на подобни позиции и на практика няма да има нужда от време за напасване и свикване с работата”, каза тя.

Разместванията в парламента за пореден път ще доведат до рокади в Общински съвет – Дупница, след като Попниколов ще трябва да се откаже от мястото си на съветник. Така вратата към ОбС се отваря пред Юлиян Бараков.

Бараков беше шеф на „Гражданска защита” в Дупница, а в момента е мениджър на охранителната фирма „ВИП секюрити”.