Легендата Петър Попангелов ще бъде главен съдия и коментатор на импровизирано състезание по слалом

Първият планински курорт на Балканите ще отбележи Световния ден на снега с безплатни уроци на 20 януари, ще има още импровизирани състезания и демонстрации, музика и развлечения за цялото семейство.

Празникът ще започне в 9 часа с безплатни занимания за най-малките в детски парк „Борокидс“. Там момчетата и момичетата могат да направят първите си стъпки в ските под ръководството на ски инструкторите от училище „Бороспорт“. В 10 часа идва ред на по-големите, които искат да се научат да карат ски и сноуборд. Те могат да ползват безплатнo обучение от учителите на „Бороспорт“. Записването започва още в петък, в офиса на ски училище „Бороспорт“ или на тел. 0882 19 68 48, като заниманията са от 10, 11, 13 и 14 часа. Всеки, който мине успешно курса на обучение, ще получи специален сертификат. Малко по-късно, около 12 часа, легендата на българските ски Петър Попангелов ще бъде главен съдия и коментатор на импровизирано състезание по слалом. То ще се проведе на плаца пред хотел „Рила“ и ще даде шанс на най-малките скиори да докажат качествата си на състезатели. Именитият ни скиор ще дава съвети, ще раздава автографи и ще се снима с всички свои почитатели. Феновете на екстремното каране също има какво да видят и да научат: в сноу парк „Бороспорт“ ще има демонстрации на момичетата от Wild Berries и на шейпърите на съоръжението. Начинаещи и напреднали любители на фристайла ще имат възможност да се учат от про-тата от Wild Berries, които ще предоставят безплатни уроци от 12.00 до 14.00 часа. В 11 часа експертите от БАССЕС (Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил) организират за приятелите на снега лов на съкровища. Малки и големи ще откриват играчки и лакомства със специален уред, предназначен за спасяване на затрупани от лавини. От Планинската спасителна служба също ще се включат в празника с урок за безопасността в планината, като ще присъстват планински водачи с куче и моторна шейна.

През целия ден дневната лифт карта за деца от 7 до 13 години ще струва 1 лев, а събраните средства ще отидат във фондация „Петър Попангелов и приятели за Боровец“.

Боровец ви очаква в събoта с много сняг и слънце, специално за Световния ден на снега!

 

1 коментар

 1. След миналогодишният ден на снега и въобще след каквото и да е безплатно на Боровец хората дълго време споменават едни Майки !!!!!!
  Хора от Бороспорт и Община айдушка Самоков , разберете най после , че не е този начина за просперитет !
  Така както работите само пълните курортите на Австрия Словакия Сърбия и др. държави !
  Обанотката на снега е под всякаква критика !
  Тези началници ски не карат ли не знаят ли какви са пистите , на камерите си личи идеално колко са ви некъдърни машинистите !
  За лифта пред Рила нямам коментар !
  При положение , че е основен лифт и за нощтно каране предпочетоха да правят кръчма вместо нов лифт !
  Дори и в това безснежие ако бяха инвестирали в ново съоражение щтяха да спечелят!
  Сега с тези опашки по-половин час и повече И С ТЕРИКАТЛЪЦИТЕ С ЕДНА КАСИЕРКА ЗА КАРТИ ще изгонят хората за винаги от Боровец!
  Всички които управляват курорта Боровец са пълни некъдърници и нищо не разбират от ТУРИЗЪМ !

Comments are closed.