„Рилски спортист” на полуфинал за Купата след здрав пердах над „Ямбол” в „Арена Самоков”

Куриоз! Резервите на самоковци отбелязаха повече точки от титулярния състав

За шеста поредна година БК „Рилски спортист” е полуфиналист в турнира за Купата на България. Самоковци разнебитиха със 106:74 клетия тим на „Ямбол” у дома и с 2:0 победи в серията ще спорят за място на финала с пловдивския „Академик”.

Домакините излязоха пределно мобилизирани след трудния първи мач под Бакаджика през миналата седмица и още до почивката решиха нещата в своя полза. Очаквано в състава място не намери възстановяващият се от контузия в ръката Димитър Маринчешки, но пък сред титулярите се завърна Златин Георгиев-Голди. Нещо повече – последният се превърна в най-резултатния състезател на своя отбор с реализирани 19 пункта и КПД 25.

На полувремето светлинното табло в „Арена Самоков” показваше 48:32, което позволи на треньорския щаб в лицето на старшията Людмил Хаджисотиров да даде игрови минути на всички играчи от тимовия лист. Те пък му се отблагодариха с впечатляващите 55 точки – с 4 повече от отбелязаните от титулярите.

Петима от момчетата на Хаджисотиров изпъкнаха с двуцифрено изражение от точки – Златин Георгиев (19), американският гигант Еван Раванел (18), капитанът Йордан Бозов (14), Травис Тейлър (12) и Самуел Франсис (12).

За гостите Брайкъс Перин реализира 18 пункта, а Алан Арнет се отчете с 16 т.

На снимката: Златин Георгиев (с топката) се превърна в най-резултатния играч на самоковци.