След 10 години в чужбина Мисис България Ана Иванова твърди: Време е да станем първата държава с узаконена корупция, така поне ще влизат пари в хазната ни

 
Носителката на титлата Мисис България Ана Иванова, която повече от 10 години живее в Монако,  е отличена за благотворителност у нас и в чужбина. Тя получи титлата “Дама на годината” заради традиционната  кампания за абитуриенти в неравностойно положение  – “Дари усмивка”, носител е и на приза  за благотворителност “Златно сърце”.  Като президент на фондация „Монако дриймс” Ана Иванова става първата българка, получила почетен медал от кмета на Монако.
– Ани, след титлата Мисис България ти успешно, че кариерата не е непосилна за омъжените българки. Твоите успехи са извън границите на България – но каква е цената на всичко това?
– Няма нищо лесно в живота, но човек иска ли нещо много силно и гони ли целите си, един ден всичко се получава. Да! Платих много висока цена, за да съм това, което съм сега, и цената ми беше – дългите раздели с моите рожби!  
 
– В интервюта говориш за трудностите, които си имала, рискувайки да започнеш от нула в чужбина. Повече от 10 години по-късно каква равномесметка си правиш?
  –  За сама жена емигрант е супер трудно, но с постоянство и изграждане на доверие в хората нещата се случват.  Равносметката ми е, че успях с много търпение и постоянство!
 
– България пое Европредседателството – като човек с опит в международните отношения, как според теб това ще помогне или навреди на страната ни?
 Европредседателството определено ще помогне за България, така повече хора ще знаят и разберат за България. Но да навреди – едва ли, стига чуждестранните журналисти, отразяващи Европредседателство ни, не видят повече от необходимото, случващо се в България!
 
– Големи са критиките към България заради нерешения проблем с корупцията. Как изглежда това през твоя поглед – тук се оправдават, че на Запад също има корупция?
– .На цялата планета има корупция, проблемът е, че в България е по-видима.  В кръга на шегата, винаги съм казвала, че е време да станем първата държава с узаконена корупция, така поне ще влизат пари в хазната ни. 🙂  
 
– Какви са твоите амбиции в политиката, беше член на партията на Франсоа Оланд?
–  Все още съм член в партията на г-н Оланд!   Амбиции в б- ългарската политика определено нямам, но ако станем един ден президентска държава може и да се замисля!
 
– Малко се знае за твоята дейност в Министерството на Външните работи – в какво се състои тя?
– Като емигрант от 15 год.  най-накрая бях и от другата страна /консулски отдел/, страната на Мисионерите – тези, които помагат на сънародниците ни извън България. Щастлива съм, че имам възможност и аз вече да помагам на нашите сънародници в беда. Чест е за мен да седя редом до утвърдени дипломати и да се уча от най -добрите!  
 
– Как успяваш да съчетаваш толкова важни дейности със свободно време и време за децата ти?
– Аз му викам баланс, след толкова много години в раздели и трите  се научихме да намираме време и да си бъдем полезни една на други!  
 
– Имаш ли време за хоби и любими занимания, какви са те?
–  Не може да не релаксира човек по някакъв начин. Хобита нямам, но обожавам да стрелям – това е моят релакс или да седя с чаша вино пред морето! 
 
– Всяка жена се старае да изглежда във форма, каква е твоята тайна?

– Спрямо промените на времето всяка жена по своему изглежда добре и в добра форма, но аз определено никога не съм посещавала фитнес-центрове. Ето за това нямам време, но всичко си е ген при мен!  

        Едно интервю на Патриция Кирилова