Цацаров хукна по петите на изчезналите преди 6 г. дупнишки бегълци Братя Галеви, в списъка му е и осъденият за убийство Илиян от Перник

Братя Галеви

 

Дупнишките бандити и бегълци от правосъдието Братя Галеви – Пламен Галев и Ангел Христов-Геле от Дупница и убиецът от „Соло” Илиян Тодоров от Перник, влязоха в списъка на главния прокурор Сотир Цацаров.

Сотир Цацаров

По негово разпореждане е започнала проверка във всички прокуратури в страната за лица, които са избегнали затвора, след като са се укрили. В списъка са над 500 души. В срок до 2 февруари т.г. апелативните прокуратури са задължени да изготвят обобщени доклади, съдържащи информация за общия брой на образуваните изпълнителни преписки с наложено наказание „лишаване от свобода“ и „доживотен затвор“, по които не са издирени и задържани осъдените с влезли в сила присъди, информация за датата на изпращане за привеждане в изпълнение на съдебния акт на съответните ОЗ „Охрана“ при МП или ОДМВР, както и датата на получаването на уведомлението, че осъденият не е издирен.

Илиан Тодоров

Още през 2012 г. изчезнаха и дупнишките бизнесмени Братя Галеви, които бяха осъдени на по 5 години за организирана група за рекет. И до момента те са в неизвестност. Върховният касационен съд взе решение на 2 май 2012 г., с което намали присъдата на Пламен Галев от 7 на 5 г., а на Ангел Христов-Геле на 4 г. лишаване от свобода. В деня, в който чуха присъдите си, двамата се покриха и оттогава се издирват от Интерпол.
Пет години и половина, откакто изчезнаха Братя Галеви, в Дупница непрекъснато се появяват слухове, че са виждани в различни краища на света от Румъния до Дубай.
Имението им в сапаревобанското село Ресилово е регистрирано на офшорка и от общината в Сапарева баня издирват кой е собственикът, тъй като близо 15 000 лв. са дълговете към хазната за такса смет и други данъци.
Братята продължават да фигурират в избирателните списъци, тъй като не са сменили адресната си регистрация.

През 2013 година, отново точно преди да го вкарат в затвора, избяга осъденият за двойното убийство до дискотека “Соло” в София Илиян Тодоров. Той направи две видеопослания, в които твърди, че е невинен. Според част от коментарите в Перник Илиян Тодоров живее в Германия.