Краси Анев навакса 20 позиции и затвори топ 15 в преследването в Антхолц

Красимир Анев

 

Самоковският ас в биатлона Красимир Анев навлиза в така желаната форма по-малко от месец преди зимната олимпиада в Пьончан. 30-годишният национал завърши 15-и в преследването на 12,5 км в италианския зимен център Антхолц-Антерселва. Анев тръгна от 35-а позиция в спринта, повали 18 от 20-те мишени по време на четирите си стрелби и стигна до третия си най-добър личен резултат за сезона.

В последната обиколка спортист № 1 на Самоков за 2017 г. кара рамо до рамо с руснака Антон Бабиков и не позволи на доказани бегачи като Доминик Виндиш, Андрейс Расторгуевс и Бенедикт Дол да го изпреварят.

Краси бе единственият български представител в надпреварата, тъй като Владимир Илиев, Антон Синапов и Димитър Герджиков останаха извън първите 60 биатлонисти в спринта и нямаха право да участват в преследването.

Йоханес Тингес Бьо от Норвегия дублира успеха си от спринта и в преследването с безгрешна стрелба и най-добро бегово време. Лидерът в подреждането за Световната купа Мартен Фуркад зае второто място, а руснакът Антон Шипулин се изкачи с една позиция от спринта и след четвъртото си място 24 часа по-рано се качи с трети резултат на подиума.