С два сребърни медала започна новата годината кюстендилската школа по борба

Бойко Стоичков спечели сребро

Бойко Стоичков и Стефан Тодоров стигнаха финали на държавното за юноши

 

Спортният календар на клуба по борба “Васил и Георги Илиеви” за 2018 година започна с държавното лично първенство за юноши, което се проведе в Бургас. Кюстендилската школа спечели два сребърни медала в лицето на Бойко Стоичков и Стефан Тодоров.

Стефан Тодоров зае второ място

Двамата стигнаха до битката за златото, но Стоичков отстъпи на Антон Шкретов от “Балкан” (Ботевград) в кат. 67 кг, а Тодоров не успя да надвие Теодор Домозинов от “Левски”. Така двамата кюстендилски борци останаха на второ място.

Петима представители имаше кюстендилската школа с треньори Валери Райчев и Димчо Загоров на шампионата. Йоан Спасов кат. 55 кг, се нареди десети, Николай Костадинов кат. 67 кг е 15-и, Димитър Илиев, кат. 72 кг, остана на 8-о място.

139 състезатели от 21 клуба участваха в държавния личен шампионат по класическа борба за юноши, който се проведе по новия формат, а именно в два състезателни дни.

До края на януари ще се проведе и шампионатът за момичета, кадетки и девойки. Надпреварата е в края на следващата седмица в Горна Оряховица. Мъжете и жените ще влязат в спор за медалите на 15 февруари в Сливен.