Пременена с руса перука и огромен корем, баба Виолета Велинова се напъна и роди в Баланово

Пременената баба Виолета Велинова роди насред празника.

 

Кметската съпруга Гери се весели на женско парти с буйни танци и греяна ракия на Бабинден в дупнишкото село, Емилия Цветкова черпи за първа внучка

Майката на волейболния национал Любо Агонцев – Светлана, М. Врабчева, Р. Стоилкова, З. Ханджийска… скъсаха два чифта обувки на хорото

Райна Агонцева спука бабите от смях със скечове и вицове, певецът Росен Янчев ги разигра на дансинга

 

Баба Виолета Велинова, пременена с руси букли и с голям корем, се напъна и роди на бурен банкет в Баланово. Чудото се случи на Бабинден. 40 жени от дупнишкото село вдигнаха нечувано парти.

Кръшно хоро извиха балановки на Бабинден.

Нежната половинка на балановския кмет Явор Митов – Гери, бе в центъра на празненствата. Кметът Митов бе оставен у дома да дундурка синчето Явор-младши, докато тъщата му Мариянка и съпругата Гери се веселиха цяла нощ с бурни танци и пиха балановска греяна ракийка.

Със скечове хумористката Райна Агонцева разсмиваше купонджийките.

Дамите се гостиха с богата трапеза, наредена в клуба на селото, и облизваха пръстчета с домашни баници, погачи, туршии, сладки, суджуци, кюфтета…

Чаровната кметска половинка Гери с баба Замфирка Ханджийска

Най-младата баба в селото Емилия Цветкова почерпи за първата си  внучка Виктория с пивка ракия и сладки. Жените останаха със зяпнали уста пред напъните на баба Виолета и след като се освестиха, бурно аплодираха разиграването на сценката „раждане”. Майката на волейболния ни национал Любо Агонцев – Светлана, отбеляза:

Майката на волейболния ни национал Любо Агонцев –Светла

„За първи път Баланово е с прираст от едно бебе – Яворчо. Надяваме се да има още”. Самата Светла се радва на порасналия си внук Теодор и се надява да стане добър волейболист като татко си Любо Агонцев. Най-пъргавите баби на хората бяха Мариянка Врабчева, Радка Стоилкова, Замфирка Ханджийска, Незабравка Грозденина, Йорданка Павлова.

Чудесни извивки и с много настроение тропаха хорото Светлана Агонцева и Виолета Кръстева. Бившата акушерка в София и Бургас Кирка Павлова първа поведе хорото. Кметската тъща Мариянка разливаше ракия на балановските баби, а Гери обра комплиментите със стилен тоалет в черно и червено.

С богати трапези от домашни баници, сладки и греяна ракийка посрещнаха Бабинден балановки.

Хумористката Райна Агонцева спука от смях бабите със скечове и вицове. Най-много се смяха Виолета, Елена и Иванка. Певецът Росен Янчев се погрижи за доброто настроение на Бабинден и с песните си не позволи на нито една баба да си вземе дъх, докато не покаже най-доброто от себе си на дансинга.