Герберите смъкват от президиума на съветническата банка юриста на община Дупница Милен Попов

Милен Попов

 

Няколко съветници на дузпата заради неизвинени отсъствия от заседания, в. „Вяра” чака официална справка кой редовно

 

Юлиян Бараков, Тодорка Савова, Росен Тимчев и Иван Шатровски – отговорник спортни дейности в общината, се борят за мястото на напусналия Йордан Никулчин в ОбС – Дупница.

Иванка Терзийска

„Бихме желали тази възможност да бъде предоставена на юриста Милен Попов, тъй като той е интелигентен, честен и доказала се обществена личност”, смятат герберите в Дупница.

Те припомниха, че Милен Попов е един от малкото, които се противопоставиха на 100% срещу престъпния политически модел, установен от Братя Галеви, техния кмет Атанас Янев и ОбС шефа Явор Тодоров.

Попов първи би тревога през 2010 година и внесе сигнал в прокуратурата срещу скандалната управителка на общинската финансово-счетоводна къща Иванка Терзийска, която в момента отново е обект на разследване за финансови престъпления. В сигнала Милен Попов алармира, че директори на учебни и детски заведения са сключили неизгодни договори с финансово-счетоводната къща за обслужване на цени, по-високи от реалните.

Ивайло Василев

Данни за престъпление обаче прокурорът Ивайло Василев не откри и прекрати производството.

Зам.-кметът Крум Милев и Борислав Костадинов с иконите – дарение за новостроящия се храм „Свети Спас” в Самораново

Днес в Общинския съвет ще се закълне бившият кмет на село Самораново Борислав Костадинов, който сяда на стола на избрания за зам. областен управител на област Кюстендил д-р Матей Попниколов. Така редиците на ГЕРБ в ОбС – Дупница са пред рестартиране.

В общинската администрация в Дупница усилено се говори, че голяма част от общинските съветници са с неизвинени отсъствия от заседанията. Извиненията на друг пък подлежат на сериозно съмнение. Припомняме, че 5 неоснователни отсъствия от заседанията са достатъчни, за да бъде изхвърлен провинилият се. Вестник „Вяра” поиска официална справка за отсъствията на народните избраници в общината, отговор все още не сме получили, поради което възнамеряваме да се обърнем към Административния съд в Кюстендил.

Още подробности в печатното издание.