С турнир по минифутбол Уин Клуб събира средства за лечението на 18-год. Калоян Александров от Дупница

 

 

Уин Клуб организира благотворителен турнир по минифутбол в подкрепа на Калоян. Всички събрани средства ще отидат за лечението на младият дупничанин.

Както в. „Вяра” писа, 100 000 лв. събират милосърдни хора, за да може Калоян Александров от Дупница отново да проходи. Призивът за помощ буквално подпали социалната мрежа. Всеки, който иска да помогне, може да се запише за турнира на телефон: 0878 405 717. Турнирът ще се проведе на 30.01.2018 г. в жк „Бистрица” до бл. 77. Майката на Калоян – Румяна Николова, разказа историята на 18-годишното момче:

„След лекарска грешка при операция в областта на гръбначния стълб той остана с парализирани долни крайници. През май тази година това безумно добро, всеотдайно и благородно дете трябва да бъде абитуриент… Сега има искра надежда. След направени изследвания в чужбина вероятността да проходи е 95%. За целта са необходими 100 000 лева. Надяваме се Калоян отново да тръгне по пътя си – сам”, заяви Румяна, която е санитарен инспектор. Стотици дупничани изразиха подкрепа и съпричастност към драмата на Калоян и семейството му. Майката Румяна е получила обаждания от Америка до Австралия и се чувства обнадеждена, че детето й отново ще проходи. „Никога не съм вярвала в чудеса, а чудото се случва точно с мен. Нямам думи, с които да благодаря. На всички. На хората, които ме подкрепиха с написани думи, споделиха мъката на Калоян. На тези, които ми звъннаха по телефона. На тези, които откъснаха от залъка си, за да помогнат. Благодаря ви! На всички!

От България, Европа, Азия, Африка, Австралия и Америка. Непознати хора… до днес непознати”, коментира Румяна през сълзи. Дарителската сметка е BG32UNCR70001523126377 – Калоян Сашов Александров.