Синът на бившия секретар на община Банско Весела Дурчова – Александър, загина в катастрофа край Сандански, наскоро станал баща

 

Александър беше любител на високите скорости и майстор зад волана, явно това му е изиграло лоша шега, коментират потресени банскалии

 

Александър Дурчов е банскалията, загинал в жестоката катастрофа на Е-79 между ГКПП “Кулата-Промахон” и Сандански. 33-годишният Дурчов шофирал „Ауди“-то си с несъобразена скорост, при включване в двупосочно движение навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в товарен автомобил „Ситроен Джъмпер“, управляван от гръцки гражданин, съобщиха от ОДМВР – Благоевград.

Александър Дурчов е издъхнал на път към болницата, без опасност за живота са водачът на товарния автомобил и пътуващ в него 36-годишен мъж от Гърция.

Катастрофиралият е син на бившия главен секретар на община Банско от времето на кмета Александър Краваров – Весела Дурчова. Баща му е бившият полицай Христо Дурчов, който върти чейнджбюра в Банско, имат и магазин за обувки, в който продава Весела Дурчова.

Александър има по-малка сестра Спасимира. Съвсем наскоро починалият станал баща. Съпругата му Деси е дъщеря на бизнесмена Слави Орозов от Разлог.

Членовете и на двете фамилии са доста заможни, винаги се движат с луксозни коли. Последната джипка на Александър беше впечатляваща, сребриста на цвят. Той беше любител на високите скорости и майстор зад волана. Най-вероятно това му е изиграло лоша шега, бяха коментарите вчера в Банско.

Синът на Александър Краваров Любомир е кум на починалия.

Смъртта на Дурчов потресе цяла Югозападна Българи и особено Банско, тъй като става въпрос за млад мъж от известна фамилия.

Банскалии си спомнят, че преди години Александър Дурчов една оцеля след катастрофа с АТВ.