След публикация във в. „Вяра”: Работникът към общината Мариян Ангелов прави благотворителен концерт в Дупница за 18-год. Калоян Александров – нужни са 100 000 лв., за да проходи

Мариян Ангелов

Събитието ще се проведе на 23 февруари в залата на театъра, поканени са Володя Стоянов, ансамбълът на К. Амбарков, „Денс машийн” и др.

 

Работникът в общинско предприятие Мариян Ангелов прави благотворителен концерт за лечението на 18-годишния Калоян Александров в залата на драматичен театър „Невена Коканова” на 23 февруари.

Калоян Александров

Новината съобщи лично във в. „Вяра” Мариян, след като прочел във вестника за драматичната съдба на 18-годишното момче, което е парализирано и се бори да проходи. В концерта ще участват популярният певец от Петрич Володя Стоянов-Войводата, танцьорите на дупнишкия хореограф Кирил Амбарков, дует „Пирин” от Самоков, „Арт Поп”, „Денс машийн” и др. Билети ще се продават в деня на концерта на цена от 5 лв.

Румяна Николова

Мариян решава да помогне на семейството на Калоян Александров, без да ги познава, трогнат от сполетялата ги беда. Преди това той е помагнал за организирането на благотворителни концерти в помощ на нуждаещо се момиче от Русе заедно с Гергана Станимирова и други доброволци.

„Правим всичко това за едно 18-годишно дете, надяваме се да обединим около каузата всички дупничани и хора от околията. Нека му помогнем, той има нужда от вяра и от сила. За това го правя, без изобщо да познавам семейството на Калоян, но ще се запознаем. Винаги има трудности, когато се заемеш да организираш подобни събития – финансови проблеми, преговори с изпълнители. Но удовлетворението е, когато помогнеш на нуждаещ се човек и когато срещнеш подкрепа. Специално благодаря на кмета Методи Чимев, че се отзова и съдейства благотворителният концерт да се проведе в залата на театъра. Благодаря и на изпълнителите, които се съгласиха да участват.

Помагам, защото животът ни е много напрегнат, повечето знаем какво е да нямаш и да се чудиш откъде да намериш. Не обичам да гледам страдащи хора”, заяви Мариян. Освен него в подготовката на концерта участват още доброволци, които се надяват да привлекат още изпълнители към каузата.

Уин Клуб също организираха благотворителен турнир по минифутбол в подкрепа на Калоян в жк „Бистрица” до бл. 77 в Дупница. Както в. „Вяра” писа, 100 000 лв. събират милосърдни хора, за да може той отново да проходи. Майката на Калоян – Румяна Николова, разказа, че 18-годишното й момче е с парализирани долни крайници, но след направени изследвания в чужбина вероятността да проходи е 95%.