Подлезът на дупнишкия квартал „Байкал” пълен с повръщано и изпражнения, вандали строшиха лампите

За 1 г. камерите за видеонаблюдение там са чупени 2 пъти, хигиенистите вече ще чистят всяка седмица, казаха от общината

 

Вандали потрошиха лампите на подлеза в дупнишкия квартал „Байкал”. Осветителните тела са изкъртени от стените и са станали на сол след хулиганщината.

Парчетата са пръснати по земята, като на всичко отгоре подлезът почти през цялото време тъне в мръсотия. Много често мястото е използвано за тоалетна, а понякога минувачите са принудени да гледат грозни гледки на повръщано.

В. „Вяра” потърси за коментар пресцентъра на община Дупница. Оказа се, че подлезът в „Байкал” често става арена на вандалски актове. Само за миналата година лампите са трошени най-малко 3 пъти. „В момента няма видеонаблюдение.

В рамките на 1 година камерите са счупени 2 пъти. Екип на временната заетост чисти на 2 седмици, но след вашия сигнал ще бъдат изпащани всяка седмица. Ще вземем съответните мерки”, заяви говорителят на общината Христо Апостолов. Проверка на общината е установила, че в района на подлеза не са се случвали инциденти с наркомани или побоища.

„Колкото и да се чисти, подлезът е постоянно мръсен, тук става въпрос за култура и възпитание, които при някои дупничани очевидно липсват. Какво им пречи, че има лампи и че вечерно време подлезът е осветен? Защо са ги потрошили, логично обяснение нямаме”, коментират съкварталци.

Преди години в подлеза имаше охрана, чиято кабинка и до днес продължава да стои.

Големият ремонт започва след десетки жалби на жители на „Байкал” заради трудното пресичане на магистралата, което беше дало и около 6 жертви. Дълги години подлезът не функционираше и се беше превърнал в незаконно сметище с графити и камари боклуци.