Зам.-кметът Христина Шопова преряза лентата на обновената база на СУ „Кузман Шапкарев“ навръх 45-ия му юбилей в Благоевград

Зам.-кметът Хр. Шопова и директорът д-р Л. Стоянова прерязаха лентата на обновената база

Шопова дари плетива, ръчно изработени от девойки от Защитено жилище за лица с умствена изостаналост

Заместник-кметът Христина Шопова бе официален гост по време на честванията на 45 години от откриването на VII СУ „Кузман Шапкарев“ в Благоевград и 184 години от рождението на неговия патрон.

Гости, учители и ученици положиха цветя пред паметната плоча на Кузман Шапкарев в двора на училището

Начало на богатата програма даде директорът на учебното заведение д-р Лилия Стоянова. Гости, учители и ученици положиха цветя пред паметната плоча на Кузман Шапкарев в двора на училището. Веднага след церемонията заместник-кметът Христина Шопова и директорът д-р Лилия Стоянова прерязаха лентата на обновената база на VII СУ „Кузман Шапкарев“.

Танцова формация ”Накит” зарадва присъстващите с характерни песни и танци

„От името на кмета на града д-р Атанас Камбитов и от свое име ви пожелавам много успехи! VII СУ „Кузман Шапкарев“ има своята богата история и се е утвърдило като едно от водещите училища в страната. Концепцията за образованието на възпитаниците на учебното заведение доказва желанието на директор и учители да подобряват и обогатяват развитието на младото поколение. Поздравявам ви, че съумявате да съчетавате модерните технологии с духа на миналото“, каза Шопова. Тя дари плетива, ръчно изработени от девойки от Защитено жилище за лица с умствена изостаналост, за един от кътовете, които пазят българската традиция.

Демонстрирани бяха 3D уроци, направени бяха интерактивни уроци по физика и химия, екрани, интерактивни дъски. Представена бе и библиотеката, Белият кабинет по информационни технологии. Танцова формация ”Накит” зарадва присъстващите с характерни песни и танци.