„Вихрен“ с равен срещу втородивизионния „Оборище“ в Сандански, отлична игра на Вл. Златинов, Ал. Якимов, Даниел Гогов и Васил Тачев

Наставникът на „Оборище“ Иван Атанасов

 

Много силен мач изиграха футболистите на „Вихрен“ срещу втородивизионния отбор на „Оборище“ (Панагюрище) на градския стадион в Сандански. Невероятни неща правеха Владислав Златинов, Александър Якимов, Даниел Гогов и Васил Тачев. Последният беше истински таран в отбора на домакините и като по чудо не увенча отличната си игра с попадение, след като ударите му по време на мача бяха спасени с вещина от стража на „Оборище“. В 80-ата минута Васил Тачев след перфектно центриране на Златинов с глава уцели дясната странична греда на гостуващия тим. Десет минути преди това Антонио Ласков направи това, но в добавката Даниел Гогов изравни резултата за 1:1. Голът за гостите бе дело на Мартин Сандов в 68-ата минута. На няколко пъти вратарят на „Вихрен“ Стефано Кунчев показа отлична игра, като охлади надеждите на нападателите на „Оборище“ да го прострелят.

След мача наставникът на „Оборище“ Иван Атанасов сподели, че отборът на „Вихрен“ има заряд и с тази игра, която показва, спокойно може да играе в професионалната втора лига.

„Като се има предвид етапът на зимната подготовка, съм доволен от старанието на момчетата. Изразявам задоволството си от условията, които ми се предоставиха в Сандански от страна на собствениците на комплекс „Тайм аут“, и от терена в село Склаве. Много полезна контрола изиграхме срещу отбора на „Вихрен“. Отборите, участници в ЮЗ трета лига, и най-вече такива като „Вихрен”, с играта, която показаха в днешния контролен мач срещу нас, трябва да бъдат член на втора лига. Пуснах два различни състава в контролния мач срещу „Вихрен“. Останалите контролни срещи ще ни бъдат, както следва: 6 февруари срещу „Атлетик“ (Куклен); 10 февруари срещу „Ботев“ (Ихтиман); 14 февруари срещу „Арда“ (Кърджали); 17 февруари срещу „Хебър“ (Пазарджик).

Доста футболисти напуснаха отбора и при това положение с тези, които останаха, и с тези, които привлякохме, правя всичко възможно да се сработят и да заиграят в моя стил – агресивен и качествен футбол. Нашата цел, поставена от ръководството, е да останем и през следващото първенство във втора лига”.