Инцидентът станал след Шанцата на горски път с много завои, машината се забила в дърво

4-годишният син на министъра на транспорта Ивайло Московски загина при трагичен инцидент с моторна шейна в Боровец. Сигналът за трагедията е получен към 15,15 часа в полицията.

От транспортното министерство излязоха със съобщение, потвърждаващо новината, че загиналото дете е малкият син на транспортния министър Ивайло Московски. Инцидентът е станал с моторна шейна, а момчето е било с баща си.

Трагедията потресе курорта. Източници на вестник „Вяра” съобщиха, че Ивайло Московски е бил в компанията на няколко приятелски семейства. Шейните не били наети от местните фирми, а са докарани от София. Машините са изключително мощни от по 150 кубика и са впечатлили дори служителите на фирмите, отдаващи под наем подобна техника в курорта. Туристите са се отправили на разходка, без да наемат и водач от Боровец. По непотвърдена информация водач е бил Ваньо Тодоров.

Групата на министъра поела към Шанцата, разходката продължила и след това, където трасето представлява горски път. Участъкът е тежък с много остри и големи завои. Предполага се, че шейната се е движила с висока скорост, излязла е от пътя и се удря в дърво. Инцидентът е станал на около 1 км от Боровец, районът до късно беше отцепен от полиция за оглед, свидетелите са давали показания. Предприети са действия за изясняване на обстоятелствата и причините, довели до нещастния случай.