Васил Тачев напусна „Вихрен“ и започна с  „Беласица“

Васил Тачев

Тимът е изграден от много млади и перспективни футболисти, но няма кой да ги направлява и да поведе нападението, каза нападателят

 

Васил Тачев остави „Вихрен“ и започна с  „Беласица“.

През зимната подготовка на 2018 г. той облече тренировъчния екип на „Вихрен“ (Сандански) и се представи отлично в трите контролни мача – срещу ЦСКА София, елитния „Септември“ и втородивизионния „Оборище“ (Панагюрище). В последния момент реши да смени екипа с този на „Беласица“ (Петрич). Разговорът с ръководството на санданския клуб беше тежък, но в крайна сметка се разбраха по всички въпроси и се разделиха като приятели. В неделя, 4 февруари, Васил Тачев направи първата си тренировка вече с „Беласица“ на терена в село Кърналово.

„Да , наистина вече съм футболист на мъжкия отбор на ОФК „Беласица“. Стана ми тежко след като наблюдавах мача на „Беласица“ срещу „Струмска слава“ (Радомир) от турнира „Петричка пролет”. Тимът е изграден от много млади и перспективни футболисти , но няма кой да ги направлява и да поведе нападението. Длъжен съм в този труден момент да помогна на родния клуб, освен това съм желан от новия старши треньор Данаил Бачков, ръководството на клуба и феновете”, сподели Васил Тачев.

26-годишният нападател е роден на 07.01.1992 г. в Петрич. Първите си стъпки във футбола прави при треньорите Петър Карадалиев и Любомир Личков. От 14-годишна възраст е в школата на „Локомотив“ (София) при треньора Стефан Милев, където престоява една година и отбелязва 18 гола в първенството. След това е привлечен в „Нафтекс“ (Бургас). Там негови треньори са Росен Кавръков и Пламен Михов. На 16-годишна възраст му предлагат предварителен договор в мъжкия отбор. По-късно заиграва в отбора на „Черноморец“ (Бургас), играещ в „А“ група, чийто старши-треньор тогава е Красимир Балъков. Известният български треньор Петър Хубчев го привлича  в отбора на „Поморие“. Стефан Генов, старши-треньор на „Черно море“, го поканва във варненския клуб, и прави дебют в мъжкия отбор срещу „Миньор“ (Перник) като централен нападател. Две години е в отбора на „Добруджа“  от гр. Добрич при треньор Валентин Ангелов. С 18 попадения става голмайстор на Североизточната „В“ група. Бившият треньор на „Беласица“, тогава старши треньор на „Черноморец“ (Балчик), Георги Иванов – Геша го привлича в мъжкия тим, и с 25 отбелязани гола става отново голмайстор на Североизточната „В“ група. Във втородивизионния отбор на „Оборище“ (Панагюрище) е привлечен от треньорския дует Емил Велев – Кокала и Румил Жотев. През лятната подготовка на 2017 г. започва с отбора на „Беласица“ (Петрич), но дни преди старта на есенния дял на първенството приема офертата на „Кариана“ (Ерден), където престоява до края на есенния дял от първенството на СЗ трета лига и отбелязва 14 попадения.