Нападнатата с нож в дома й дупничанка от „Актавис” с опасност за живота, 15-годишният Муте я преби и се опита да я изнасили

В Горна махала такива работи няма, ние сме тука кротка махала, дано жената оживее, казаха съседи

Мярката за задържане на нападателя е удължена до 72 часа

 

15-годишен сексуален насилник от ромки произход с нож в ръка нападна 47-годишната А.О. от Дупница. Грозният инцидент е станал около 22 часа.

По думите на жители на квартала, в който живеят врата до врата българи и роми, кражби и обири на домове почти няма

Жената е с порезни рани около врата, зашита е с 20 шева. Тя успяла да го издраска и на няколко места го ухапала. Непълнолетният се превърнал в чудовище и счупил носа й с няколко удара, по главата тя има множество хематоми и огромни отоци, има кръвоизливи и мозъчен оток, показва скенерът. Пострадалата се прибирала у дома си след работа от завод „Актавис“ в Дупница, когато, влизайки във входа на жилището си на ул. „Баба Тонка“, била изненадана от нападателя. Това разказаха за ВЯРА източници от МВР.

По данни на полицията той извършил неприлични действия със сексуален подтекст спрямо жената и влязъл с взлом с нож в ръка. Съседка чула шум и писъците на горката жена и звъннала на 112, така успяла да спаси живота й. Успял да й вземе чантата, телефона, портмонето и хукнал да бяга, но преди това я заключил в собствения й дом. Прибрал се в Гиздова махала, където живее, и се скрил на тавана на къщата си. Дошлите полицаи и медици разбили вратата, за да помогнат на жената. Тя вече е настанена в „Пирогов“. След проведени оперативно-издирвателни дейности с помощта на куче е установен и задържан за срок до 24 часа извършителят. Той е 15-годишен дупничанин с инициали К.К., известен на МВР, неосъждан. Уведомен е дежурен прокурор. Момчето е разпитано пред съдия и с постановление на прокуратурата мярката му за задържане е удължена до 72 часа. По думите на жители на квартала, в който живеят врата до врата българи и роми, кражби и обири на домове почти няма. „Това сега, което стана, е много изненадващо, немам представа как е станало. В нашата махала такива работи няма, ние сме тука кротка махала, няма такива работи”, твърдят съседи. Те казаха още, че съпругът на нападната жена работи в Италия, а дъщеря й учи в София. „Чухме, че след като се прибрала от работа късно вечерта, заварила момчето у дома си и там каквото е станало – станало. Дано жената остане жива.” Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство. По последни данни жената е с опасност за живота.

Това е второ брутално изнасилване в Дупница. В новогодишната нощ освирепял мъж изнасили баба. Миналата седмица тя почина. Изнасилвачът не е разкрит.