Бездомник запалил танковото поделение в Петрич? Общината изгражда в съседство парк за над 4 млн. лв.

Част от покривната конструкция все още се руши и влизането в сградата е опасно

 

Две версии се разследват за пожара в бившето танково поделение в Петрич. За щастие огнеборците овладяха ситуацията навреме и до пострадали или жертви не се стигна. Една от хипотетичните причини за пожара е, че бездомник го е запалил, а според друга инцидентът може и да е умишлен, тъй като мястото се намира близо до центъра на Петрич и е доста атрактивно.

Сградата е необитаема и всеки има достъп до нея. Имотът е собственост на Министерството на правосъдието. Поделението е било предназначено за съдебна палата на града.


Постройката е с гредоред и продължава да тлее. Позициониран е дежурен екип на пожарната, който следи ситуацията. Част от покривната конструкция все още се руши и влизането в сградата е опасно. Мястото е опустошено от огъня, административната сграда е истинска руина. На място бе отишъл и кметът на Петрич Димитър Бръчков.
Община Петрич е планирала в съседство на поделението да изгради своя градски парк, за което е спечелен и проект по оперативна програма. Общата стойност е в размер на 4 852 000.99 лв., които са 100% безвъзмездна финансова помощ.