(ВИДЕО) Отмъкнаха 15 решетки от пернишкия площад, перничани: Възможно е същият извършил да е посегнал на заека от зоокъта

Вяра Церовска

 

Кметът д-р Вяра Церовска: В центъра ще се монтира модерна система за видеонаблюдение, ще разпознават лица и номера на коли

15 решетки са откраднати от централния пернишкия площад „Кракра”. Кражбата е станала през нощта, когато неизвестни демонтирали решетките с размери 15/15 см.

Служители на Първо районно управление на МВР са направили оглед на местопроизшествието, а от полицията уверяват, че са предприети действия за установяване на извършителите. Припомняме, че същата нощ бе извършена още една вандалщина – срязана бе част от мрежата в зоокъта в градския парк в Перник, откраднат бе един заек, изчезнаха и десет декоративни гълъба. Прави впечатление, че облеклото на «главния герой», опитал да се скрие под качулката, е едно и също и най-вероятно става дума за злосторника, който същата нощ удари и зоокъта, предполагат перничани. На сайта на общината бе качено и видео от охранителна камера, показващо точно как е извършена кражбата на решетките.

Отмъкнатите декоративни решетки не са първото посегателство върху площада. Преди време бяха откраднати скъпи части от фонтаните, както и декоративните белите камъчета. Наглеци посегнаха и на поливната система.

В края на миналата година кметът на общината Вяра Церовска съобщи, че се предвижда в центъра на Перник да бъде монтирана нова модерна система за видеонаблюдение. Съвременните съоръжения ще разпознават лица и номера на коли. Новата система ще даде реален резултат в борбата с криминалния контингент и вандалщината, както и с нарушенията по пътищата и улиците на населените места, е надеждата на пернишкия градоначалник.

 

Гледайте видео с посегателството от зоокъта в сайта ни:

 

https://www.facebook.com/738661072871435/videos/1740103296060536/