Жената, която получава всичко от мъжа си, го уважава и цени, командоренето е равносилно на кастриране

Ако оценявате мъжа до вас и го обичате такъв, какъвто е, вие го карате да се чувства силен

Няма нищо по-отблъскващо за мъжете от нещастна жена

Може би сте чували, че мъжете са визуални и сигурно си мислите, че търсят жена, която изглежда съвършено. Но не това са истинските качества, които мъжете искат да притежава партньорката им. Да, те държат тя да има поддържана външност. Това ги кара да се чувстват успели, а успехът и външните знаци за него са важни за мъжете по начин, който жените няма да могат никога да разберат напълно. Да сте жената, за която мъжете копнеят, има съвсем малко общо с външността ви и много общо с това какъв вътрешен образ сте изградили за самата себе си. Ако притежавате стабилна и здравословна  емоционалност ще откриете, че мъжете (или мъжът) във вашия живот биха ви дали всичко. Ето някои от качествата, които характеризират тази здрава женска емоционалност – това са и качествата, които мъжете търсят най-много у една жена:

Мъжете искат жена, която ги цени

Силният пол е изгладнял за това да бъде оценяван по достойнство. Само че никой мъж няма да ви признае това направо. Във връзките жените имат базисната нужда да бъдат обичани и разбирани. Базисната нужда на мъжете във връзката е друга –  те най-много искат да бъдат оценявани високо и да им се възхищават. Затова и моят съвет към жените, които искат да имат хубава връзка, е следният: вместо да се фокусирате върху това какво мъжът ви не прави добре или не ви дава достатъчно, опитайте се да усилите хубавото си чувство за нещата, които му се получават в отношенията ви (все трябва да има такива). Ако вие истински и от сърце оценявате малките, които прави, мъжът до вас ще започне да влага енергия и в по-голямото, което искате от него, пише една бг.

 

Мъжете искат жена, която да разбира важността на уважението

 

Няма нужда да обяснявам, че една качествена жена уважава себе си, но тук по-скоро става дума за уважението, която тя храни към мъжа до нея. Освен че имат нужда да бъдат положително оценявани, мъжете имат огромна потребност да се чувстват уважавани. Това важи за всички ни, разбира се, но при мъжете е една, даже две идеи по-засилено. Какво разбирам под уважение? То се случва, когато жената разбира човека до себе си и му дава пространство да се изразява, така както му е присъщо, без да го притиска да слага нея на първо място, а себе си – на второ. Уважението означава да му дадете това, от което той се нуждае, дори то да е противоположно на онова, което искате, защото знаете, че така ще е най-добре за него.

Например, когато мъжете са стресирани или се чувстват разстроени, те обикновено искат да се оттеглят в своята “пещера” (както го описва Джон Грей в “Мъжете са от Марс жените – от Венера”)… тоест дистанцират се по някакъв начин. Така те се опитват да измислят решение на проблема. За разлика от жените, мъжете не се чувстват по-добре, когато говорят за чувствата си по отношение на трудни ситуации. Повечето мъже се сдобиват с по-голяма яснота, след като си “подредят” нещата вътрешно, така че след това да могат да се върнат във връзката презаредени. Да кажем, че партньорът ви има трудности и се нуждае от пространство да се справи с тях. Вие, от друга страна, може да искате той да се отвори към вас и да споделя какво го мъчи, защото това ще ви накара да го почувствате по-близко и да се усетите свързана с него. Да го уважавате обаче, означава да поставите това, което е най-добро за него, над това, което вие искате. В този случай, уважението ви казва, че трябва да му дадете пространство да се оправи сам с проблемите си, въпреки че предпочитате той да говори с вас за тях, именно защото това ще е по-полезно за него.

Мъжете искат жена, която ги окуражава да задоволяват потребностите ѝ, без да бъде сълзливо нуждаеща се

 

Може би някои от предишните ви връзки да са ви накарали да мислите друго, но всъщност мъжете обичат да дават и това им идва естествено отвътре. Да, правилно го прочетохте. Мъжете желаят да осигурят на жената много неща и искат да я направят щастлива. Това, което те не желаят, обаче е вие да се правите на шеф и да им казвате как да постъпват. Ако жената казва на мъжа какво да прави, тя в края на краищата го “кастрира”, като му отнема тъкмо онова, което захранва неговата тежест и стойност – способността му да осигурява защита и стабилност. В такива ситуации вместо той да иска да направи повече за вас, мъжът се чувства  победен и смазан и ще се оттегли. Подходът ви трябва да го кара да се чувства силен, а не да му дава усещането, че се е провалил. Ако оценявате мъжа до вас и го обичате такъв, какъвто е (заедно с човешките му недостатъци – кой ли пък си ги няма), вие го карате да се чувства силен. Ако жената продължава да разчита на него за чувството си на сигурност, тя винаги ще бъде неудовлетворена, дори той да е най-добрият съпруг или приятел на света. Запомнете – няма нищо по-отблъскващо за мъжете от нещастна жена.

 

Мъжете искат жена, която знае къде да тегли чертата

 

Един мъж не може истински да обича една жена или да се грижи за нея, освен ако не я уважава – друго положение няма. А един мъж не може истински да уважава една жена , която би изтърпяла всичко. На теория мъжете биха искали жена, която е сладка и послушна и която би им простила всичко. В действителност обаче в подобна връзка няма нищо интересно или привлекателно и те или ще се отегчат, или само ще е възползват от вас. Много жени се страхуват да бъдат твърди в решенията и преценките си за връзката, защото не искат мъжът да ги възприема като изискващи или силно нуждаещи се. Да се огъвате заради мъжа и да му позволявате да се измъква, след като се е отнесъл зле с вас, защото не искате да ви възприемат като мърморана, е сигурна гаранция, че ще последва още лошо поведение и в края на краищата това ще нанесе огромна травма на чувството ви за себеуважение. Не се страхувайте да си тръгнете, ако той не ви дава това, което заслужавате. Само когато не ви страх да му кажете “сбогом”, ако се наложи, само тогава той ще направи всичко, за да ви накара да останете.