Добра поличба! Телета със сърца на челата се родиха във фермата на Стойчо Секулов от Тешoво

Стопанинът кръсти близначките Валентинки, призна: Грижа се за 200 животни, зареждат ме с енергия, в тях няма завист

Две теленца близначки с бели сърца на челата се родиха във фермата на 34-годишния животновъд Стойчо Секулов от хаджидимовското село Тешoво.

Стойчо Секулов

Малките теленца, родени дни преди празникът на влюбените 14 февруари, веднага  бяха кръстени Валентинки от грижовните  им стопани. Те всеки ден по няколко пъти ходят в обора, за да нагледат близначките и майка им. „Вярваме, че това е добра поличба за семесйтвото ни. Надяваме се през тази година да се сбъднат много от мечтите ни и да осъществим  голяма част от плановете си”, сподели животновъдът Стойчо прeд „ВЯРА“.

Стойчо Секулов е на 34 години и откакто се помни, се занимава с животновъдство. Със съпругата и баща му се грижат за над 200 крави и овце. Освен с малки теленца и кошарата с новородените агънца също е пълна.

Секулов споделя, че трудно се гледат толкова много животни. „Държавата  по- никакъв начин не стимулира  такива като мен или ако го прави  то, перипетите през които се минава докато се стигне до някакъв вид помощ  са много трудни. За проекти дори и не искам да мисля, правих опити, но безуспешни. Единствено голямата ми любов към животните и това, че на село освен земеделие и животновъдство друго няма какво да работят млади хора като мен и съпругата ми ни дава стимул, а в града не ни се живее. Въпреки трудностите и денонощната работа сме доволни, обичаме ги и се грижим за тях като за деца, а и те ни се отблагодаряват доволно. Животинките ни зареждат с положителна енергия и да си призная често предпочитам тяхната компания пред тази на хора, които носят негативизъм  и завист. Искам и имам намерение един ден да изградя модерна ферма и да затворя цикъла, но засега си остава само мечта”, допълва Секулов .