Повече мощност за GT3 RS

Porsche лансира фейслифт на GT3 RS с 4-литров атмосферен двигател, 520 к.с. и PDK-трансмисия. AUTO BILD разполага с първите официални снимки и технически данни

Да започнем с най-важното: Porsche GT3 RS запазва 4-литровия си атмосферен двигател! На австралийската интернет страница Drive се появиха три официални снимки и информация за фейслифта на „суперспортиста“, който ще бъде представен на изложението в Женева. Новост са допълнителните въздухозаборници на предния капак, които познаваме от GT2 RS. Други визуални промени са леко модифицираното антикрило отзад, освежените стопове и новите брони. Ролбарът (вероятно част от пакета Clubsport) и декоративните ивици на джантите са изпълнени в цвета на каросерията.

Най-добрата новина се отнася до двигателя: GT3 RS фейслифт ще разчита на атмосферен агрегат! 4-литровият „шестак“ генерира 520 „коня“ (досега – 500 к.с.) и се развърта до 9000 об/мин. Заради повишението на мощността има и минимално подобрение по отношение на динамичните показатели: 3,2 сек за спринта 0-100 км/ч (преди – 3,3) и 312 км/ч (до момента – 310). Докато при стандартното GT3 Porsche оставя на клиентите си възможност за избор на трансмисия, за GT3 RS се предлага единствено PDK, ръчна няма. Вероятно пазарният старт на обновения модел ще бъде през лятото на 2018, а цената ще бъде около 390 000 лв.