Нападателят на 46-годишна дупничанка – Християн Георгиев, остава в ареста, дядо му Райчо: Не е знаел какво прави, бил е на мастика и цигара с наркотик

Християн бе доведен с полицейски конвой в кюстендилския съд. Снимки: „Дарик”

Съдия Татяна Костадинова от Окръжен съд-Кюстендил не уважи молбата на защитата 15-годишното момче да бъде пуснато

15-годишният Християн Георгиев, който на 3 февруари опита да ограби и преби 46-годишна дупничанка в дома й, остава за постоянно в ареста.

Дядодо на момчето

Решението взе съдия Татяна Костадинова от Окръжния съд в Кюстендил. Делото бе гледано заради обжалване от адвоката на Георгиев момчето да остава в ареста. Защитата пледира, че Християн е малолетен и оставането в ареста на непълнолетни е в случаите, когато престъплението е изключително тежко. Адвокатът посочи роднини на момчето, които могат веднага да го вземат.

 „Той никога не е правил такива неща. Преди инцидента той е пил в едни съседи мастика. Тогава са му дали една цигара с наркотик, след това той не е знаел какво прави.

Съдия Татяна Костадинова

Аз като му отидох на свиждане, той ми каза, че не знае какво е направил. Ако бяха го пуснали, щях плътно да съм до него. Не искам да го оправдавам. Всеки, каквото е направил, трябва да си получи заслуженото”, заяви дядото на Райчо Георгиев.

Мотивите на прокуратурата са, че извършеното престъпление е тежко, освен това има извършено и друго престъпление – причинена телесна повреда на жена. Прокурор Бисер Любенов поиска Християн да остане в ареста, защото съществува възможност да извърши отново престъпление.
Инцидентът с 46-годишната жена стана в Горна махала в Дупница. Тя бе с опасност за живота, след като бе нападната при опит за грабеж в дома й. С множество травми и прободни рани се лекува в софийска болница.