Столичната фирма на Георги Иванов “Aвтокам България” купува автобусите по новата линия №5 в Дупница за 847 777 лв.

Комисия с председател зам.-кметът Крум Милев отвори ценовата оферта на фирма „Автокам България“ ООД-София през ноември 2017 г.

 

 

“Aвтокам България” ООД на бизнесмена Георги Димитров Иванов ще закупи и достави рейсовете, които ще обслужват новата линия №5 в Дупница. На 1 т.м. община Дупница е сключила договор със столичната фирма, спечелила проведената от община Дупница обществена поръчка, съобщават от Агенцията за обществени поръчки. Общата стойност на поръчката по обособената позиция е 847 777 лв.

Фирмата ще купи 4 нови автобуса „Евро–6” от най-висок стандарт, достъпни за хора в неравностойно положение, деца и майки с колички, при чиято експлоатация се опазва околната среда.

Както писахме, новите автобуси ще пътуват от социалните жилища, изградени на мястото на бившето военно поделение, до кв. „Байкал” в Дупница (с маршрут улиците „Бузлуджа”, „Велико Търново”, „Венелин”, „Георги Икономов” (бившата „Бригадирска”), жп гарата и автогарата, ул. „Васил Левски”, магазин „Лидъл”, детелина „Байкал” и обратно). Очаква се новата автобусна линия, по която ще има 17 спирки, 13 от които – нови,  да бъде разкрита следващия месец.

Припомняме още, че услугата ще се изпълнява от общинската фирма „Дупница транс”. Новата линия се разкрива в рамките на проекта за интегриран градски транспорт на Дупница, спечелен от общината по Оперативна програма „Региони в растеж”. Проектът е на обща стойност 7 042 899.05 лв.Той включва и рехабилитация на трасето, частични ремонти на други улици, с полагане на асфалт и подмяна на тротоари, както и подмяна на В и К. Предвидено е и изготвяне на електронна система, поставяне на електронни табла с точното разписание на всички спирки.