Дупничанинът д-р Стойчо Кацаров: Общинските болници са близо до смъртта, защото са убивани целенасочено

Д-р Стойчо Кацаров

Обмислят се нови протести от сдружението на общинските болници, каза д-р Неделчо Тотев

Все по-близо сме до края на общинското здравеопазване, заяви председателят на ЦЗПЗ д-р Стойчо Кацаров от Дупница на пресконференция под надслов “Общинските болници – между живота и смъртта”, организирана от Националното сдружение на общинските болници, съобщи zdrave.net. Пресконференцията се проведе заедно с представители на НСОБ.

Д-р Неделчо Тотев

За общинските болници Кацаров отсече: “Близо са до смъртта, защото са целенасочено убивани”. Според него от Министерството на здравеопазването не са много решителни. По думите му те са склонни отново да приемат всички отменени здравни стандарти. “Повтаря се политика, чиито плодове берем сега”, заяви Кацаров и добави, че държавата проявява дискриминация спрямо общинските болници. Няма движение по поставените искания от Националното сдружение на общинските болници, изтъкна д-р Неделчо Тотев председател на сдружението на общинските болници. Възможностите за нови протести не са изключени от сдружението на общинските болници.

От пресконференцията стана ясно, че в момента се събират подписи от населението по места в подкрепа на този тип лечебни заведения.

“Много срещи от протеста до момента успяхме да реализираме, много разговори се проведоха, но резултат няма”, обясни д-р Тотев. От сдружението предупредиха, че най-вероятно цените на клиничните пътеки ще останат същите. Д-р Тотев обясни, че цените към момента нито има сигнал, че ще бъдат променени, нито е ясно, ако това изобщо се случи, кои пътеки ще засегне и в какъв обем.