Общественикът Любомир Иванов от Кюстендил: Искаме оставката на кмета на Шишковци Кл. Терзийски, срам е за селото на Майстора

Любомир Иванов

 

 

Юристът и общественик Любомир Иванов иска оставката на кмета на кюстендилското село Шишковци Климент Терзийски заради наложеното му наказание пробация от Районния съд в Кюстендил. Припомняме, управникът призна вината си за изготвяне на невярно удостоверение за наследници и е подписал споразумение с прокуратурата, за да избегне по-сериозна присъда от съда. Споразумението е одобрено от съдия Светослав Петров.

Кметът на Шишковци Кл. Терзийски с Мая Манолова

По този повод Любомир Иванов от Кюстендил поиска думата от „Вяра” и заяви: „От морална гледна точка смятам, че трябва да си подаде оставка, в противен случай е срам за селото. Заради  провинилия се Терзийски би трябвало и Мая Манолова, която сега е омбудсман, също да си подаде оставката. Защото кметът на Шишковци се ползваше с нейни протекции. През 2014 г. за първи път Манолова направи демонстрация на машинното гласуване в управляваното от него село.

Преди няколко години синът на кмета на с. Шишковци – Димитър Терзийски, преби едно момиче в тоалетната на дискотека „Джулиани” – Моника Георгиева. Сега бащата е с тежко провинение. Тук говорим за морал, ясно е, че кметът е сключил споразумение с прокуратурата, за да не го осъдят с по-тежка присъда”, коментира Любомир Иванов, който е юрист. Той е член на гражданското сдружение срещу безобразия в Кюстендил.

Същевременно хора от селото и от Кюстендил звъняха в редакцията на в. „Вяра” да питат: „Кл. Терзийски защо е още кмет в селото на великия художник Владимир Димитров-Майстора и има ли намерение да подаде оставка?”

В. „Вяра” е готов да публикува и други коментари и право на отговор по темата.