С оценка от 4,50 контрольорът от РЗОК-Кюстендил Димитър Стоилов спечели конкурса за управител на общинската болница в Дупница, съдийства на мача „Лудогорец” – „Славия”

 

Димитър Стоилов (първият вляво) ще бъде предложен от комисията за назначение.

 

Кюстендилецът Димитър Стоилов, който спечели конкурса за управител на общинската болница в Дупница, влезе в ролята на рефер в неделя. 39-годишният мъж е елитен футболен съдия и в неделя бе втори асистен на двубоя от първия пролетен кръг в Професионалната футболна лига между ПФК „Лудогорец 1945” и ПФК „Славия”. Той има висше икономическо образование и здравен мениджмънт.

Димитър Стоилов

Димитър Стоилов спечели конкурса за управител на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в Дупница. Контрольорът в РЗОК-Кюстендил беше единственият кандидат в поредния конкурс за управител на здравното заведение и успя да защити минималната оценка, регламентирана със специална наредба.

Разработената от него концепция за развитие на общинската болница е от 26 страници. Одобрен е и на събеседването. Стоилов е представил няколко дипломи за завършено образование – за магистър по счетоводство и контрол, за стопанско управление, за стопански и финансов контрол, стана ясно при отварянето на документите. Той ще бъде предложен за одобрение от Общинския съвет.

„Димитър Стоилов получи оценка над 4,50 за концепцията за развитие на лечебното заведение за срок от 3 години. Въз основа на това се премина към втория етап от конкурса – събеседване, на което също се представи добре, и ще бъде предложен за утвърждаване от Общинския съвет”, обясни Станислав Павлов, представител на местния парламент в конкурсната комисия с председател д-р Стефан Ковачев. В комисията бяха и общинските съветници Иван Танев и Йонко Гергов, както и представител на РЗИ.

Общинските съветници ще разгледат предложението Стоилов да оглави болницата на сесия на 23 февруари (петък).

Както сме писали, конкурсът на 16-и т.м. се проведе, след като последната процедура за избор на шеф на здравното заведение се провали заради липса на кандидати.