Влакът Кюстендил-София мина на вдигната бариера през жп прелеза до кв. “Изток”, пуснаха я след него, направи задръстване

Бариерата на жп прелеза в Кюстендил до кв. “Изток” и Дом “Ильо войвода”, на пътя за Николичевци и Копиловци, отново създаде проблеми и предпоставки за катастрофи, съобщи „Дарик”.

Първо пътническият влак от Кюстендил за София е преминал през прелеза, без да е била спусната бариерата, като машинистът е подал на няколко пъти продължителен звуков сигнал, за да не се стигне до катастрофа, съобщава “Дарик”, позовавайки се на очевидци. След като влакът е отминал, бариерата се е спуснала и жп прелезът е останал затворен за около 20 минути, като са се образували големи опашки от МПС-та и от двете страни на рампата.

От Национална компания “Железопътна инфраструктура” признаха, че днес автоматичната система е дефектирала и бариерата е вдигната от техен служител с натискане на бутон на място. Предстои комисия от НКЖИ да провери жп прелеза на място и да вземе решение за неговото функциониране.