Със спектакъла „За теб, Апостоле“ в Перник почитат паметта на Левски

 

„За теб, Апостоле“ е името на музикално-театралния спектакъл, посветен на Апостола на свободата, който ще бъде представен в театралния салон в Двореца на културата в Перник. Представлението ще бъде на 19 февруари от 18 часа, а входът за всички желаещи е свободен.

В спектакъла ще вземат участие детско-юношеският театър „Мускетарите“, ансамбъл „Граовче“ и балетната школа при Обединения детски комплекс. Музикалният съпровод е дело на Духовия оркестър с диригент Трифон Трифонов и оркестъра на АНПТ „Граовска младост“ с ръководител Венцислав Андонов. Режисьор на спектакъла е Ваня Михова, която е ръководител на малките театрали от „Мускетарите“.

Премиерното представление на спектакъла беше миналата година по повод събитията, организирани от община Перник, за 180- годишнината от рождението на Васил Левски. По повод годишнината беше издадена и ценна книга-албум, посветена на Апостола на свободата. С тази инициатива Перник стана част от Националния инициативен комитет за отбелязване на годишнината. Автор на книгата е художникът Александър Стефанов.