Евелина Павлова от Дупница впечатли с кокошник на празника Масленица в Благоевград, Карамфил Николов мери сили в дърпането на въже, Тони спечели петел

Карамфил Николов, Евелина Павлова, Оксана Данаилова посрещат гости с палачинки.

 

Здравка Чимева празнува с руската общност, гостите хапнаха палачинки, от самоварите потече водка

Пишем на листчета всичко лошо, което ни се е случило, и го горим, за да влезем в годината с чисти помисли, каза Оксана Данаилова

 

Облечени в автентични руски одежди, Евелина Павлова от Дупница и Карамфил Николов обраха овациите в празника на руската общност в Благоевград Масленица.

Виктория Богданска (втората от дясно наляво) е една от организаторките на празника.

Евелина бе много красива с коко́шник – корона на главата и нестихваща усмивка на лицето. „Това е много весел и хубав празник, един от най-хубавите, които празнуваме в целия бивш СССР.

Здравка Чимева също дойде на празника.
За объщането на палачинки е нужен майсторлък.

Посрещаме гостите с палачинки, които са символът на Масленица, защото са кръгли и румени и приличат на слънце”, каза една от организаторките на празника – Виктория Богданска.

Изгарянето на чучелото

Тя сподели, че в Благоевград Масленица се прави за 21-ва поредна година. За палачинките пък са нужни яйца, мляко, брашно, любов и желание за веселба. На празника бе поканена и Здравка Чимева, която си направи снимка за спомен с празнуващите. „Куклата Масленица има отпред престилка и в нея слагаме листчета и на тях пишем какво ни се е случило лошо и искаме да го изгорим.

Мария Илиева (вдясно) се включи в танците.

Като изгори това и да посрещнем с чисти помисли, с добро и плодородна да бъде годината”, призна и Оксана Данаилова. На празника имаше много игри и забавления като дърпане на въже, в което се включи Карамфил Николов, ходене на кокили… За най-чевръст и шампион на шампионите бе обявен Тони, който спечели и голямата награда – жив петел. На празника имаше руски песни и танци, а също така и български хора. Гостите се почерпиха с палачинки и водка, която потече от самоварите.