„Вихрен“ (Сандански) загуби в Дойран от „Беласица“ (Струмица) с 2:4 след груби грешки в защита

Двата отбора показаха качествена игра, която се понрави на зрителите.

Последния си контролен мач от зимната подготовка за пролетния дял от настоящото първенство на ЮЗ трета лига мъжкият отбор на „Вихрен“ (Сандански) изигра в македонския курорт Дойран. На стадиона, собственост на националния вратар на Република Македония от близкото минало Благой Естатов, зрителите станаха свидетели на много качествена игра, която бе дело на футболистите на двата отбора.

Срещата започна отлично за санданския тим. В 15-ата минута Антонио Ласков от 30 метра завъртя топката фалцово и оплете кълбото в мрежата на противниковия страж за 0:1. В 26-ата минута след груба грешка  на „Вихрен“ Кръсте Тодоров изравни за 1:1. В края на първата част на срещата домакините получиха пореден подарък от вратаря и защитата на гостите и Кръсте Тодоров покачи на 2:1 за „Беласица“ (Струмица).

През втората част на срещата мачът продължи да бъде напрегнат. В отбора на „Вихрен“ влезе в игра и завърналият се нападател Даниел Пехливанов. Пепи Георгиев от домакините се възползва от поредна груба грешка на вратаря и защитата на гостите и покачи на 3:1. При настъпило меле пред вратата на домакините след изпълнение на ъглов удар отляво Петър Дънгов от „Вихрен“ със страхотен шут изпрати топката неспасяемо във вратата на „Беласица“ за 3:2. И когато се очакваше всеки момент поне изравняване на резултата, нова груба грешка в защитния вал на санданския тим позволи на Пепи Георгиев да направи резултата 4:2. В този мач участие взе и старши треньорът на „Вихрен“ Петър Златинов, който умело диспечираше нещата на терена до престоя си в 70-ата минута. В двубоя не взеха участие титулярите Ради Бачев и Влади Златинов и вратарят Стефано Кунчев поради проблеми от различен характер.

След мача от треньорския щаб на „Беласица“ (Струмица) споделиха, че контролата е била много качествена, защото са играли срещу отбор, който се е понравил с много добра игра в халфовата линия и нападение, но грубите грешки на вратарите и централните защитници са били причина да се стигне до загуба за „Вихрен“.