Defender Works V8 с 405 кс за 70-годишнината на Land Rover (видео)

Land Rover пускат специална версия на Defender в лимитирана серия от 150 бройки с двигател V8, за да отбележат 70-ата годишнина на марката Land Rover през 2018 г. Defender Works V8 отдава почит на ранните двигатели с висока мощност в Series III Stage 1 V8 от 1979 г. и следващите модели Defender, включително изданието за 50-ата годишнина, които са много търсени от ентусиастите и колекционерите днес.


Defender Works V8 е най-мощната и най-бърза версия, създавана някога от Land Rover. 5,0-литровият атмосферен бензинов силов агрегат V8 произвежда 405 к.с. и 515 Нм въртящ момент (стандартният Defender осигуряваше 122 к.с. и 360 Нм). Defender Works V8 ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 5,6 секунди, а максималната му скорост е увеличена до 170 км/ч.

Двигателят ще бъде поставен в 150 специално подбрани и реконструирани автомобили Defender, допълван от 8-степенна автоматична трансмисия ZF със спортен режим, подобрени спирачки и компоненти на управлението (пружини, амортисьори и анти-рол бари) плюс ексклузивни 18-инчови алуминиеви джанти Sawtooth с покритие с ефект „диамант“ и гуми 265/65 R18 за всякакъв терен.

Осемте стандартни цвята за каросерията включват две сатинирани покрития – в контраст с покрив, арки на колелата и предна решетка в цвят Santorini Black – допълвани от дръжки на вратите, капачка на резервоара за гориво и надпис Defender на предния капак от машинно обработен алуминий. Цялостно обновеното осветление включва bi-LED предни фарове. Арматурното табло, облицовката на тавана и спортните седалки Recaro са тапицирани изцяло с кожа Windsor. Автомобилът е оборудван и с информационно-развлекателната система Classic на Land Rover Classic.

Версиите на Defender Works V8 ще бъдат налични за закупуване директно от Land Rover Classic, като цените ще започват от  329 765 лв в Обединеното кралство. Подбрана гама от обновления, вдъхновени от Defender Works V8, също ще могат да се закупят скоро от Land Rover Classic, включително обновления в мощността на дизеловия двигател TDCi, високодинамично окачване и компоненти за спирачната система.

Land Rover възнамерява да продължи гамата Defender и ще използва нейните технологии, иновативни инженерни възможности и експертен опит в дизайна, за да гарантира дълголетието на името Defender.