Съветниците актуализират списъка с общински жилища в Благоевград, кметът Камбитов: Ще проверим всички наематели

Кметът Камбитов

Актуализация на списъка на общинския жилищен фонд за 2018 г. ще обсъдят общинските съветници в Благоевград на предстоящата сесия в петък. Кметът Атанас Камбитов увери, че ще бъде направена проверка на всички наематели. Той подчерта, че ще инициира и прецизиране на наредбата за настаняване в такива жилища, както и въвеждане на по-строги правила и санкции за некоректните ползватели.
Очаква се съветниците да предоставят права на кмета да издаде нов Запис на заповед за авансово плащане по проект „Инвестиции в подобряване качеството на образователната среда в Благоевградска професионална гимназия“, по Приоритетна ос 3 „Регионална образователна инфраструктура“, по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г.
Общинските съветници ще разгледат и въпросите, свързани с изтичане срока на договора за възлагане управлението на две общински дружества – „Паркинги и гаражи-Благоевград” ЕООД и „Пазари” ЕООД – Благоевград. Ще бъде разгледано предложение от групата на БСП за създаване на временна комисия за контрол върху изпълнението на реконструкцията на площада.