Съветниците в Дупница отхвърлиха кандидатурата на Димитър Стоилов за управител на болницата, Йордан Димитров от ГЕРБ: Призна, че не знае какво да прави!

Костадин Костадинов и Ени Лефтеров

Съветниците в Дупница отхвърлиха кандидата за управите на общинската болница в Дупница Димитър Стоилов от Кюстендил, служител на НЗОК. Той не се яви в залата на общинския съвет на днешната сесия, за да представи стратегията си въпреки, че бе избран от комисия за поста. Лидерът на ОДБ Костадин Костадинов беше бесен, държа близо 30 минути емоционално “конско” от микрофона. Така даде да се разбере колко много го боли за спрягания за пратеник от частната болница кюстендилец, служител в здравната каса и за общинската болница. Загрижеността му беше иронизирана от съветници на ГЕРБ, които подчертаха, че до нищо добро не е довело водачеството му като шеф на Икономическата комисия към общинския съвет и икономически директор на частната болница, собственост на Ени Лефтеров, бив съветник от неговата група.

Димитър Стоилов
Прокуриската Мария Петрова печели сърцата на дупничани и доверието на болшинството от съветниците със здрава ръка и почтеност

Като опит да отмъсти беше прието предложението му: “Искам оставката на прокуриста Мария Иванова. Тя не се съобразява с решенията на общинския съвет за сваляне на нивата на отделенията и надува розови балони за бъдещето на общинската болница, която няма да я бъде…” – изцепи се Костадинов и предизвика бурен смях. Костадинов не се спря и изрече куб квалификации и оценки към Иванова, за да принизи личността и.

Съветникът Георги Пехливански от БСП го сряза меко: “Рано е да искаме оставката и, болницата ще остане на автопилот, без управител, без прокурист. Но аз съм против това, да няма управител и ще гласувам за назначаването.” – каза Пехливански. Групата на БСП гласуваха “въздържал се” назначаването на Стоилов.

“Шефовете на отделенията се съмняват в неговите управленчески качества, той не казва какво ще прави, просто е направил копи-пейст на решения на общинския съвет за сваляне на нивата на компетентност на болницата и съкращения. Настоявам да се премахне това подвеждащо и недоогледано предложение за сваляне на нивата на отделенията, което обслучва частни интереси. Осъзнавам, че свалянето на нивата не е благоприятно за болницата. ГЕРБ е против това.”- каза съветникът от ГЕРБ Йордан Димитров.

 

Очаквайте подробности!