Богата програма за 3 март подготвя екипът на кмета на община Бобов дол Елза Великова, тържествата започват навръх Баба Марта

Елза Величкова

 

 

Богата програма подготвя екипът на кмета на община Бобов дол Елза Великова в чест на националния празник на България трети март.

Тържествата ще започнат на 1 март в СУ,,Хр. Ботев” в Бобов дол, където ще бъде открит тематичен кът с рисунки и апликации във връзка с 3 март.

На 2 март от 16.00 часа детските градини организират рецитал по стихове за Левски за отбелязване на светлият национален празник.

Навръх празника от 17.00 часа в НЧ,,Просвета -1903” ще се проведе общинско тържество с участието на НЧ ,,Просвета – 1903”; НЧ ,,Царичина2008”; НЧ ,,Миньор2006”; НЧ ,,Зора2001” с. Мламолово; НЧ „Пробуда 2016”; НЧ ,,Хр. Ботев 1978” гр. Дупница, средно училище ,,Хр. Ботев”; ПГ „Бобов дол”, ОУ,,Н. Вапцаров”, детска градина ,,Дружба” кв. „Христо Ботев” и Детска градина ,,Миньор”.

Тържеството ще бъде открито с презентация ,,3 март”, изготвена от ученичката Симона Идакиева, след което кметът на общината Елза Великова ще поднесе слово по случай националния празник и ще връчи награди на участниците, спечелили конкурса за есе, стихотворение и рисунки под надслов ,,България мила, какво си ти за мен.

Ще има рецитал на представители от СУ,,Христо Ботев” гр. Бобов дол ,,Българийо наша.”

Пред обществеността самодейни художествени колективи от народните читалища от община Бобов дол ще поднесат богата културно художествена програма.

На 6 март в ОУ,,Н. Вапцаров ще се проведат часове по родолюбие, представители от Драматичен театър Враца ще представят героични страници на българските революционери в специални ученически часове.