Петричани: Фирмата на сина на съветника Ж. Коемджиев остави общината в снежен ад, стотици коли затънаха

Снежната обстановка в Петричко

11 машини се борят със снега, натрупа 40 см, каза зам.-кметицата Минка Салагьорова

Вторник е неучебен ден в Петрич със заповед на Д. Бръчков

 

Фирмата „Живел Енерджи” ООД с управител синът на общинския съветник от ГЕРБ Живко Коемджиев – Асен Живков Коемджиев, който спечели обществената поръчка за зимното поддържане и снегопочистване в община Петрич, остави общината в снежен ад, звъняха петричани в редакцията на в. „Вяра”.

„Положението е бедствено, нещо страшно, стотици коли затънаха в преспи, стотици не можахме да отидем на работа и закъсняхме”, оплакаха се на редакционните телефони петричани. Освен него улиците чисти и „Растер-Юг” с управител Антон Муртов. „Живел Енерджи” кандидатства по три позиции на поръчката за 2016-2017 и 2018 година, всяка от които е на стойност 60 000 лева, и спечели надпреварата по две от тях. „Растер-Юг” успя да се пребори за поддържането на общинските пътища в Огражденския район на общината през тази зима.

В Петрич е красиво, но е непроходимо.

„Снежната покривка е 40 см, 11 машини се борят със снега, насочили сме усилия към централна градска част”, каза зам.-кметицата Минка Салагьорова. Около 150-200 хил. лв. хвърля община Петрич за поддържане на пътищата през зимния период на година.

Къде е улицата ми, пита Георги Христов сина на ГЕРБ съветника.

От целевата субсидия около 90 000 са за почистването на улиците в града и 4-класната пътна мрежа, останалите от собствени средства на общината. Улиците в града са 95 км; Марикостинско-Подгорски район от 97 км и Огражденски с 91 км. Две фирми м.г. поддържаха пътната мрежа в Петричко през зимата, съобщиха от общината.

Димитър Бръчков

„Кой каза, че няма сняг в Петрич, красиво е, но е непроходимо, а парите се усвояват, без да получаваме услугата, за която си плащаме”, недоволства Йордан Цеков.

 

Същевременно стана ясно, че вторник ще бъде неучебен за училищата в община Петрич. Заради прогноза, че ще се влоши метеорологичната обстановка в община Петрич, със заповед на кмета Димитър Бръчков се преустановяват учебните занятия за 27.02.2018 г. (вторник). До утре на обяд валежите в общината ще продължат. Те ще са с по-малка интензивност, но въпреки това ще се натрупа нова, около 10 см снежна покривка. Това е последната актуална информация на Прогнозния център към НИМХ-София. Работата на снегопочистващите машини в община Петрич ще продължи през цялата нощ.