Читателите питат: Безотчетна вода от ВиК – Разлог пият 100-те крави на А. Тумбев, толерира ли нередовни платци водният шеф Загорчин?

Костадин Загорчин

 

Защо държи на работа А. Топузов, точил ток и вода от хлораторната за рибарника си край Добринище?

Загорчин: Има ред констативни протоколи и глоби на нарушители, Топузов чака наказателно постановление за нарушението, нямам право да уволнявам и назначавам никого

„Животновъдът Антон Тумбев консумира тонове вода, а не внася в касата на ВиК-Разлог и пукнат грош. Как се гледат 100 крави и колко вода е необходима за тяхното отглеждане?”, питат читатели на вестник „Вяра”. Те уточняват, че кравефермата му се намира в местността Бетоловото.

„Преди няколко месеца кражбата беше установена, но до ден днешен кравефермата не е снабдена с водомер, липсва водомер и на чифлик край Предела.

Гергана Костова

Служители на ВиК трябва да проверят истина ли е, че вода ползват, без да плащат, и Атанас Трамбев, Асен Тумбев, Иван Тумбев и Георги Тумбев?”, пишат още жители на Разлог. Те настояват шефът на ВиК Костадин Загорчин да обясни коя е причината за привилегированото отношение към шепа техни съграждани. Хората припомниха, че служители на ВиК са били хваната да крадат вода, като са се включили към водопроводната мрежа на град Добринище. Сред тях е бил и водопроводчикът Ангел Топузов. „Той стопанисва рибарника, който се намира в местността Чопуро над Добринище, и ползвал водата, като че му е бащиния. Включил се е към главния водопровод при хлораторната, която се намира на метри от рибарника. Освен вода ползвал и ел. енергия от ВиК. Намерен е кабел от неговия имот към сградата на хлораторната”, пишат читателите и уточняват, че отговорник на хлораторната станция бил вуйчото на заместника на Загорчин – Гергана Костова. Проверка на „Вяра” установи, че това е Тома Пандев. Костадин Загорчин обаче категорично опроверга твърденията, че Пандев е в роднински връзки. Той е жител на село Горно Драглище и е хлоратор във ВиК-Разлог.

„Топузов е хванат и с второ незаконно включване точно при параклиса на св. Троица. Най-парадоксалното е, че до ден днешен си е на работа в дружеството.

Затова се питаме упражняват ли Костадин Загорчин и колежката му в Банско Зоя Тушнина контрол над нередовните платци? Толерират ли крадци и ако е така, заради гласовете на избирателите ли го правят?

Истина ли е, че предимно на работа се назначават хора, които са роднини на Загорчин? Такъв е случаят с братовчедка му Ваня Шопова. Същата работи като касиерка във ВиК-Разлог.

Гергана Костова вдигна мерника на гл. касиер Емилия Мучова, иска да сложи на нейно място Иванка Гаминчева. Гл. касиер на ВиК-Разлог е единственият оротизиран човек, който може да вкарва отчета от постъпилите пари в банката. На същата Мучова й е забранено от Костова да ходи в банката да си отчита парите.
С устна заповед на Костова парите от събираемостта на ВиК-Разлог се извършват в момента от Надежда Хаджиева, която е много близка на Костова. Проблемът е, че Хаджиева не отговаря на длъжността и няма писмена заповед за това нещо. Тя се води на длъжност оператор за въвеждане на данни”, пишат още в сигнала, пуснат на редакционните имейли, наши читатели, пожелали имената им да останат в редакцията.

„Служителите правят регулярни проверки срещу нарушителите, а цитираните местности са само една част от района, който покрива дружеството. Има ред написани констативни протоколи на спипани нарушители, има и глоби. Справките за събраните глоби може да се изискат и да се види черно на бяло какво е свършено и какъв контрол се осъществява от ВиК-Разлог.

За нарушението си Ангел Топузов има написан констативен протокол, чака се наказателното постановление, за да се види какво ще бъде наказанието му. Освен това той е пред уволнение от ВиК-Разлог, с последно предупреждение е. Такъв е законът, ако го уволним, най-вероятно съдът ще го върне обратно на работа. Предпочитаме да спазим процедурата и всичко да е по закон.

А да не говорим, че аз нямам право да назначавам, уволнявам и преназначавам никого във ВиК-Разлог. Това се извършва от ВиК-Благоевград. Затова казвам, че аз не съм назначавал никого на работа, да не говорим, че въпросната касиерка Ваня Шопова изобщо не ми е братовчедка. Може да се провери дали мои роднини работят в дружеството”, коментира за вестник „Вяра” Загорчин.