До 6 г. затвор грозят Д. Златков от Благоевград за побой, бившият футболист: Ударих Оливър, защото започна да обижда жена ми 

Даниел Златков и съпругата му Агнес

Пострадалият Оливър Златков е син на бивш полицай, били му нанесени 20 удара в главата пред нощен клуб, в болница е

Арестуваха за 24 часа бившия футболист Даниел Златков от Благоевград. Той е задържан за нанесен побой на 21-годишния Оливър Златков пред дискотека в центъра на Благоевград.

Екшънът се разиграл на 4 март около 05.55 часа в района на Младежкия дом. На излизане от дискотеката футболистът се скарал с 21-годишния Оливър Златков. След размяна на реплики Даниел Златков, който в момента се изявява като ММА боец, пребил момчето.

Оливър Златков

Пострадалият е транспортиран за оказване на медицинска помощ в ЦСМП-Благоевград, след което е настанен за наблюдение в друга болница в Благоевград. От работещите по случая полицейски служители със заповед за задържане до 24 часа е задържан 28-годишният Даниел.
Срещу ММА боеца Даниел Златков ще бъде повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда. Законът предвижда наказание до 6 години лишаване от свобода за подобно деяние. По информация на прокуратурата сбиването е станало след употреба на алкохол от страна на Златков и на пострадалия.
На записи от видеокамери в района ясно се вижда как двамата най-напред се поздравяват и се усмихват един на друг. Оливър попитал Даниел кога ще си направят една среща, за да премерят сили. В този момент се обадила съпругата на Даниел. Жената подхвърлила към Оливър репликата, че не е от категорията на мъжа й. Това ядосало Оливър, който отправил обидна реплика към жената на бившия футболист.
Даниел реагирал и нанесъл близо 20 удара в главата на младежа.

Златков разказа, че е бил сериозно провокиран и затова посегнал на Оливър. „Излизайки от дискотеката със съпругата ми и наша приятелка, видях няколко момчета, които явно ни чакаха отпред. Първо Оливър ми каза, че винаги бил мечтал да се бие с мен. Аз му отказах. Тогава той започна да обижда съпругата ми с думи, които не искам да повтарям. Тогава го ударих”, разказа Даниел Златков. След кратка схватка и извинение от страна на Оливър ММА боецът опитал да продължи по пътя си, но момчето отново му се нахвърлило. А приятел на Оливър, който бил свидетел на случващото се, през цялото време повтарял, че пререканието ще ги направи известни. По-рано във вторник сутринта братът на пребитото момче разказа, че състоянието му е тежко. Имало множество синини и хематом. Оливър бил неадекватен. „Човекът, който беше пребил Оливър, видимо е Даниел Златков. Ситуацията беше, че те си говореха най-спокойно, здрависваха се, усмихваха се, след което Златков нанесе удар върху Оливър и боят започна. Към края имаше и суплес”, разказа управителят на дискотеката.

Той отбеляза още, че ММА боецът често посещавал въпросното заведение и никога не се е държал агресивно. Братът на Оливър заяви, че Златков не се е опитвал да се свърже със семейството след инциндента. Бившият футболист обаче отрече това твърдение и каза, че е звънял два пъти. С брата на Оливър се разбрали да си поговорят и едва тогава да излизат пред медиите.

Оливър Златков е син на покойната журналистка от Благоевград Радослава Златкова и на бившия полицай Кръстан Златков. Оливър е спортист и е известен с рекорд по набиране на лост, който той постави през 2016 г. на състезание в Петрич.