“Рилски спортист” влезе в историята с втора Купа на България в последните три сезона

Лудата самоковска радост след сирената в ДКС "Васил Левски"

Инж. Петър Георгиев: Данчо Бозов трябва да стане почетен гражданин на Самоков

Невиждана еуфория завладя Самоков след спечелената от баскетболния “Рилски спортист” втора Купа на България навръх националния празник 3 март. “Скиорите” удариха с 89:80 големия фаворит “Левски Лукойл” и хвърлиха в екстаз верните си привърженици.

Инж. Петър Георгиев позира доволен с трофея

В рилския град очаквано тема № 1 бе миниподвигът на “Рилецо”, дошъл след паметна игра на контузения 39-годишен великан и капитан на отбора Йордан Бозов, след невероятния дух на целия отбор и гигантската подкрепа на близо 500-те самоковски привърженици по трибуните в ДКС “Васил Левски”.

Веднага след последния съдийски сигнал всички играчи начело с наставника Людмил Хаджисотиров се събраха в центъра на терена и започна луда веселба. На седмото небе от щастие бе и президентът на клуба инж. Петър Георгиев, който вдигна трофея, подаден му от вездесъщия Бозов. Изключително щастливи бяха и изпълнителният директор Борислав Чилингиров, спортният шеф Росен Барчовски, ръководители, помощници, масажисти и медицински персонал.

В същото време състезателите и треньорският щаб се прегръщаха и скандираха, а феновете не сприха да ги поощряват и да си правят снимки за спомен със своите любимци.

В социалната мрежа личните профили на баскетболистите прегряха от честитки, а в хора от поздравления се включи и кметът на Самоков Владимир Георгиев.

“Две купи за две години, не мога да бъда по-щастлив! Изключително съм доволен от момчетата, раздадоха се до последно, страхотен колектив са. Веднага ще предложа на всички да останат в тима и през следващата година”, емоционален бе босът на “Рилецо” инж. Георгиев. Той обаче бе категоричен, че празненства няма да има, а веднага подопечните му се захващат за работа, тъй като в четвъртък имат важен мач с “Академик” (Пд).

Относно великолепната игра на неостаряващия Йордан Бозов Петър Георгиев отсече: “Данчо ще играе в отбора докогато поиска. От мен ако зависи, още утре ще го направя почетен гражданин на Самоков. За мен той винаги е почетен и може да играе и до 60 години”, сподели с усмивка уважаваният баскетболен ръководител.