82-год. Радка Стоева пя в дует с Мария Бачева и рецитира „Хаджи Димитър” на женска сбирка в Слатино, дамите: Кметът Маринов не ни зачете

Дует Радка Стоева и Мария Бачева изпяха „Я кажи ми, облаче ле бяло” 

90-годишната Иванка Владимирова се появи с най-модна прическа, кметицата Тренева, певицата Гинка Николова и А. Панова поведоха хорото

 

Дамите от бобошевското село Слатино подобаващо отпразнуваха 8 март и бурно аплодираха 82-годишната Радка Стоева, която ги поздрави с рецитал на „Хаджи Димитър” и „На прощаване”.

Сашка Тренева с Искра Зарева и читалищния секретар Надежда Попова
Слатинската баба Анка Младенова с комшийките си

Жената, която е майка на известния в Самоков д-р Стоев, пя неуморно и народни песни. Около 40 пенсионерки, сред които кметицата Сашка Тренева, Надежда Попова, читалищният секретар на читалище „Просвета 1920”, председателката на пенсионерския клуб Атанаска Панова, Искра Зарева и др. празнуваха в пенсионерския клуб в селото.

Кметицата Сашка Тренева се гордее с новата книга за Слатино
С торти, домашни питки, баници и скара се почерпиха за празника слатинки

„Единствено зам. областният Райчо Цветин се сети да ни поздрави за празника, кметът Крум Маринов не ни зачете”, коментираха жените на сбирката. Известната народна певица от Казанлък Гинка Николова, която има корени в Слатино, поздрави и разплака землячките си с песента „Майка щерка изпраща”. Кметицата Сашка Тренева се похвали на сбирката с новата книга „Село Слатино” на Владимир Николов.

Гинка Николова пя за своите землячки народни песни
Председателката на пенсионерския клуб Атанаска Панова, Радка Стоева и певицата Гинка Николова първи се хванаха на хорото

„Животът е една борба и ние, жените, не се предаваме, защото вършим всичката къщна работа, ходим на работа, а мъжът се връща от работа и си пие ракийката”, заяви Радка Стоева. В дует с Мария Бачева тя запя песента „Я кажи ми, облаче ле бяло”. Всички дами скочиха на хорото на песента „Биляна платно белеше”.

90-годишната Иванка Владимирова, третата отляво

Най-суетна, с модна прическа на празника бе най-възрастната жителка на село Слатино – 90-годишната Иванка Владимирова. Съселянките й не й дават повече от 60 години. На хорото се хванаха още Роза Атанасова, Кита Атанадова, Руска Неделчева, Гюлка Воденичарска, кметицата Сашка Тренева, Анка Младенова и др. Слатинки останаха много доволни от празника, който бе организиран от кметицата Тренева, читалищната секретарка Попова и председателката на пенсионерския клуб Атанаска Панова.