Отборът на Първомай спечели мемориалния футболен турнир за деца „Вельо Велев” в Кърналово, кметът Бръчков връчи купата

 

Кметът на с. Кърналово Стоян Бойчев връчи купа на класиралия се на второ място – отбора на домакините

Отборът на с. Първомай завоюва първото място на мемориалния футболен турнир за деца в памет на големия футболист Вельо Георгиев Велев. В него под наслов „Не на дрогата – да на спорта” взеха участие шест отбора, които играха по системата „всеки срещу всеки”. На второ място останаха отборът домакин от с. Кърналово, трети отборът на с. Дамяница, четвърти отборът на с. Кавракирово, пети отборът на „Мадара” (Петрич), шести отборът на с.Рупите.


Кметът на община Петрич Димитър Бръчков пред около 1000 зрители връчи Купата на турнира на отбора от село Първомай. Кметът на с. Кърналово Стоян Бойчев връчи купа на класиралия се на второ място – отбора на домакините. Бившият футболист на „Левски” (София) Николай Йорданов връчи купата на третия в класирането отбор от с. Дамяница.


Индивидуалните награди станаха притежание на:
За най-добър играч на турнира – Георги Ашминов от отбора на
Кърналово. Купата му бе връчена от председателя на ОбС Георги Тренчев;
За голмайстор на турнира с 6 попадения – Мариян Вангелов от отбора на с. Първомай. Купата му бе връчена от легендарния футболист на А националния отбор и на „Левски” Ангел Ставнков-Гелето;


За най-добър нападател – Сергей Митов от отбора на „Мадара” (Петрич). Наградата връчи легендарният футболист на „Левски” Стефан Павлов-Фифи Перото.
За най-добър халф – Илиян Велев от отбора на с. Рупите. Наградата връчи дългогодишният футболист на „Огражденец” (Кърналово) Димитър Балев.
За най-добър защитник – Георги Димитров от отбора на с.Кавракирово. Наградата връчи дългогодишният футболист на „Огражденец” (Кърналово) Панде Цеков.
За най-добър вратар – Георги Василев от отбора на с. Дамяница. Наградата връчи дългогодишният вратар на „Огражденец” (Кърналово) Атанас Тупаров.
Топки и флагчета от името на БФС връчи на всички отбори участници зам.-председателят на ДК на БФС Г. Камишев.